avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie vamala
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie vamala

In 2003 Am adus o masina in tara , am platit taxa vamala am inmatriculat masina si am vandut-o aveam 17 ani , in 2005 am adus o alta masina pe care s-a pus custodie in vama , a trebuit sa fac un angajament de plata si sa le dau 1500 lei din datoria initiala de 5000 lei. In 2010 am inmatriculat o masina pe numele meu si cand am vandut-o nu am putut sa ii dau cumparatorului fiscal pe masina , dar masina a fost vanduta , am fost la vama sa le platesc datoria si SURPRIZA din 3500 lei cat mai credeam ca trebuie sa le platesc datoria este de 16000lei Intrebarea datoria se prescrie ? Pe ce baza pot deschide proces sa anulez datoria mentionez ca la primarie nu imi elibereaza fiscal pe masina si nu pot sa o radiez de pe numele meu . multumesc foarte mult !!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 03:05, 20 Iunie 2011
Datoriile bugetare se prescriu in termen de 5 ani.
Acest termen se poate intrerupe prin orice act incepator de executare.
Din pacate la aceste sume curg majorari de intarzere ... sunt totusi cativa ani de cand datoria era scadenta.
Datoria vamala nu cred ca figureaza la Primarie ci la AFP. La primarie ar trebui sa aveti taxa pe mijlocul de transport care se calculeaza in functie de capacitatea cilindrica si eventual, taxa de parcare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii auto,apare la fisc? Luciann739 Luciann739 Buna seara Am si eu o intrebare... daca se ia o masina adusa de afara (Elvetia) madina fiind radiata adusa pe platforma la care s a plătit vama pe numele ... (vezi toată discuția)
Taxa auto din 2001 intra in procesul de restituire? elvis gosav elvis gosav in 2001 am adus o masina din olanda pentru care a trebuit sa platesc dupa primul calcul facut la vama nadlac 1000 dolari,,,la destinatie adica constanta al ... (vezi toată discuția)
Probleme inmatriculare auto - proprietar doar in acte obligat sa plateasca taxa, ce se poate face? aqwszx aqwszx Problema ar fi in felul urmator: Cineva l-a prostit pe fratele meu sa inmatriculaze o masina pe numele lui. Acest individ, din alt oras, i-a promis fratelui ... (vezi toată discuția)