avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Violenta verbala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Violenta verbala

as dori f mult sa aflu cum pot sa scap de hartuirea verbala a mamei sotului meu. situatia este valabila si pentru sot,din 2008 trecand prin procese ,prin care au incercat sa ne scoata din casa,dar a fost in zadar,noi fiind protejati de acte de vanzare cumparare date de o bunica. socrii locuiesc in italia,dar de doua ori pe an (minim),avem parte de cateva saptamani de stres.soacra este violenta verbal,cat si fizic,dar din fericire sotul meu a evitat ori conflict fizic......nu am depus pana acum nici o reclamatie la politie,dar cred ca este cazul sa facem ceva,mai ales ca la toate scenele asista si fetita noastra de 3 ani,care a inceput sa puna intrebari
locuim in aceeasi curte,situatie de moment,pana pana terminam constructiile si pana ce se va hotari prin partaj ,ce are fiecare....

Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
tiana_d201, utilizator
Cel mai recent răspuns: tiana_d201 , utilizator 00:59, 29 Iunie 2011
cat despre politie,am facut plangere,dar i-a convins ca ea este abuzata fizic,si ca este doar o victima .....daca politistul,seful postului,facea efortul de a investiga putin cazul ,adevarul ar fi iesit la iveala....
va imaginati ca ea s-a folosit de faptul ca este femeie,si ca nu are respect din partea fiului....."ca orice ar face o mama,trebuie sa fie iertata...."daca aveam nevoie de astfel de lectii de morala,ma plangeam preotului,nu?
pe cuvant ca ,daca era bolnava si cu ceva probleme psihice ,o iertam si treceam cu vederea...
diplomatia nu m-a ajutat cu nimic,intr-o comunitate restransa este greu sa fii diplomat si discret....ajungi sa fii considerat de cei din jur un om inchis si cu atat mai mult atragi dispretul celor din jur....
in concluzie ,cea mai buna metoda e sa-mi alertez vecinii pt a avea martori....
Legea nu intervine pentru lipsa de educatie a oamenilor. Atata timp cat e la ea in curte, poate face ce vrea. Daca zbiara si face urat, chemati politia pentru scandal. Daca va perturba linistea dupa ora 22.00 noaptea si inainte de 8 dimineata, chemati politia. Daca intra in casa dumneavoastra fara acordul dumneavoastra chemati politia pt violare de domiciliu. (curtea inteleg ca e comuna, coproprietaate pana la partaj....). Nu stiu ce alte sfaturi legale rezonabile v-ar mai putea da cineva.

Sa scoatem totusi organul..scuzati..politia, din ecuatie. Se pare ca varianta a fost testata deja, fara succes, ceea ce nu e neaparat o noutate.
Si cu ce anume vreti sa inlocuiti Politia din ecuatie?
solutie : va mutati, ignorati, asteptati partaj, etc.. Repet, sunt chestii de coinduita fiecaruia, nu sta nimeni in ...dosul unora care nu stiu sa vorbeasca pentru a da amenzi si a sanctiona in vreun mod. Si Politia vede multe zilnic...astea sunt gainarii pt ei.
Mihaela88 a scris:

Si cu ce anume vreti sa inlocuiti Politia din ecuatie?
solutie : va mutati, ignorati, asteptati partaj, etc.. Repet, sunt chestii de coinduita fiecaruia, nu sta nimeni in ...dosul unora care nu stiu sa vorbeasca pentru a da amenzi si a sanctiona in vreun mod. Si Politia vede multe zilnic...astea sunt gainarii pt ei.

Un pic offtopic - dar ce spuneti Dvs. este tipic romanesc: "solutie: va mutati, ignorati, asteptati..."

Politia trebuie sa fie prima care sa reactioneze dar bineinteles, traim in Romania si de multe ori victima se pare ca este confundata cu infractorul dupa cum spune si autoarea postului.

Faptul ca Politia vede multe si astea sint gainarii este o absurditate. Politia trebuie sa intervina, sa consilieze, sa faca ceea ce trebuie pina la limita permisa de lege in orice situatie. Iar uneori, anumite goluri ale unor legi trebuie umplute de Politie si credeti-ma ca se poate daca discutam de politisti carora le pasa - dar acestia sint raritati in Romania.

Iarasi, mi se pare absurd sa afirmati ca persoana in cauza se poate muta sau poate ignora. Totusi, daca legea este vaga sau nu ofera parghiile necesare pentru rezolvarea situatiei in cazul de fata, nu inseamna ca trebuie sa renunte pur si simplu pentru ca, sa nu uitam..NU exista lege perfecta si uneori individul trebuie sa gindeasca out of the box chiar daca asta inseamna incalcarea legii daca acest lucru este moral.

Alte discuții în legătură

Spray autoaparare piper aby12 aby12 Buna ziua, doresc sa stiu daca spray-ul de autoaparare pe baza de piper tb declarat la Politie pt a-l putea detine? Daca mi se acorda dreptul de a-l detine, ... (vezi toată discuția)
Spray lacrimogen ilegal - incadrare juridica cezarad cezarad Am o intrebare. O persoana, conducator al unui autovehicul a fost atacata in trafic de o alta persoana (de-asemeni sofer). Mai precis, la o trecere de pietoni, ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! - sicanare in trafic BarbuAlexandruMarian BarbuAlexandruMarian Buna seara , vin cu 4 intrebari dupa o experienta neplacuta , astazi in jurul orei 12-00 am avut o sicanare in trafic cu un domn taximetrist , ulterior mi-am ... (vezi toată discuția)