Buna ziua.Sunt student la o facultate din Bucuresti.Am avut un examen de sustinut in cadrul sesiunii in urma caruia profesoara in cauza mi-a anulat lucrarea.Metodologia examenului era in felul urmator:existau 8 subiecte vaste dintre care profesoara alegea 4 subiecte aleatoriu.Din astea 4 subiecte alese de profesoara,noi ne alegeam 2 sa le dezbatem.Am predat lucrarea iar apoi de mail am fost sesizat ca nu mi se ia in considerare lucrarea pentru ca am fost banuit de frauda in sensul ca mi-as fi facut lucrarea de acasa.Mentionez ca nu am facut asa ceva,desi poate era mai bine si in as vrea sa stiu ce pot face in cazul in care mi se anuleaza examenul.Va multumesc
Depuneti cerere tip contestatie la decizia lor. Se va constitui o comisie pentru reexaminarea tezei. Nu uitati - orice acuzatie trebuie dovedita! Deci ei au obligatia sa dovedeasca faptul ca ati copiat/furat/etc.
Buna ziua, din ce stiu eu, nu cred ca se poate depune contestatie.Cereti la secretariatul facultatii metodologia de organizare si evaluare a examenelor de semestru/anuale.Anularea unei lucrari se face pe baza unor dovezi.
Este aproape imposibil sa demonstreze ca eu am copiat la acel examen din moment ce nu mi s-a atras atentia asupra unei eventuale fraude.Alt aspect este ca profesoara in cauza nu a asistat la examen ea a preferat sa lase pe un asistent de al ei.Nici nu stiu daca a procedat corect si conform regulamentului ca in timpul examenului ,profesorul cursului respectiv sa il lase asistentii pe post de supraveghetor.Practic ea nu a fost prezenta la examen si probabil asistentului ii s-a parut ciudat nuanta de pix,mentionez ca a trebuit sa schimb pixul pentru ca mi se terminase cerneala din el.Ma voi interesa in prealabil daca lucrarea a fost intr-adevar anulata,si daca da atunci voi merge in razboi contra sistemului.