Sunt asociată intr-o societate comerciala cu raspundere limitata. La sesizarea mea, Garda Financiara a efectuat verificarea a doua facturi de vanzare mijloace fixe, emise de catre administratorul societatii care este si el asociat in respectiva societate. In urma verificarilor efectuate, Garda Financiara a constatat ca cele 2( doua) facturi sunt fictive(cumparatorul nefiind real), inaintand, in aceasta situatie, dosarul la Parchetul de pe langa Judecatoria de care apartine. In urma verificarilor efectuate, Parchetul a emis o Ordonanta de scoatere de sub urmarire penala a administratorului. Desi eu am facut sesizarea la Garda Financiara, pe parcursul desfasurarii anchetei, nu am fost contactata sub nici-o forma, chiar rezultatul anchetei( Ordonanta sus amintita) l-am aflat din pura intamplare. In acest caz, va rog sa-mi raspundeti: pot eu sa fac plangere impotriva actului emis de Parchet si in ce termen, sau numai Garda Financiara?
Multumesc
Dvs. ati facut un denunt, o sesizare ,si nu o plangere catre parchet, ca persoana vatamata.Iar in aceste conditii consider ca nu aveti calitatea necesara sa faceti plangere impotriva ordonantei parchetului.Daca ar fi fost asa ar fi trebuit sa vi se comunica soluatia.
Plangerea impotriva ordonantei se depune in termen de 20 de zile de la comunicare.
Ordonanta de scoatere de sub urmarire penala adoptată de procurorului de caz se ataca de catre persoana ale carei interese legitime sunt vatamate la procurorul ierarhic superior in termen de 20 zile de la comunicarea ordonanţei. In cazul dvs puteti solicita oficial sa vi se comunice aceasta ordonanta.
Atacarea ordonantei
picika
buna
daca stiu bine rezolutia procurorului (SUP) se poate ataca in 20 de zile..
20 de zile lucratoare sau 20 de zile calendaristice?
de unde sa incep ... (vezi toată discuția)