avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare administrator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare administrator

Buna ziua!
La o societate comerciala (srl), un administrator care este asociat unic, poate deveni si angajat al acestei societati?
Care sunt conditiile, ce se poate face in acest caz? :">

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristina29 , utilizator 10:26, 21 Iunie 2011
Da. Se poate incheia un contract individual de munca pe codul cor 241939 administrator societate comerciala sau pe un alt cod al unei meserii care ajuta la realizarea obiectelor de activitate autorizate ale firmei.
Atentie ca trebuie sa trimiteti revisalul cu datele acestui contract in ultima zi lucratoare dinaintea primei zile de munca trecuta in contract.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Astept si o a doua opinie, dat fiind faptul ca am citit, tot pe aici prin forum, cum ca un asociat unic nu poate deveni angajatul aceleiasi societati, ca administrator.... :(

Nu stiu sigur ce este de facut... :hm:
Art. 196^1 alin. 3 din Legea nr.31/1990 prevede ca, asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este.
Administratorii de SRL pot avea calitatea de salariat indiferent ca e vorba de societate cu asociat unic sau nu.
Va multumesc foarte mult! :bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod cor pentru administrator srl Ice68 Ice68 Buna ziua, 1. Intr-un SRL cu 2 asociati, se poate angaja unul din ei Administrator? Daca da, ce act normativ reglementeaza aceasta situatie, fiindca stiu ca ... (vezi toată discuția)
Angajati srl nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna ziua, In cadrul unui SRL al carui asociat unic este si administrator, acest asociat unic se poate angaja in cadrul propriului SRL? Poate avea si alti ... (vezi toată discuția)
Cim rak0770 rak0770 Administratorul, care este si asociat unic are dreptul sa fie si angajat cu contract individual de munca? (vezi toată discuția)