avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributia angajatorului la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributia angajatorului la somaj

pe salariul compensator se retine si se datoreaza contributia la somaj? atat contributia de la salariat cat si cea datorata de angajator ? este vorba de concediere, art. 65 alin.(1) si s-a acordat un salariul de baza ca si compensatie baneasca conf. CCM unitate.
multumesc,
pintiliciuc_maria@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:50, 20 Iunie 2011
1. La salariile compensatorii datorate concedierii nu se plateste contributia de somaj nici de catre angajator nici de catre salariat.
2. Codul fiscal, art.296.16(4), lit.c) spune ca nu se retin contributii in cazul compensaţiilor acordate, în condiţiile legii ori ale contractelor colective sau individuale de muncă, persoanelor concediate pentru motive care nu ţin de persoana lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu- ccm 22.08.2009 22.08.2009 Am avut o concediere individuala cf. art 65/1 CM in CCM la nivel de unitate se precizeaza acordarea salariatului unei compensartii de cel putin un salariu ... (vezi toată discuția)
Retinere contributii ajutor de concediere legally brunette legally brunette Buna ziua! In cazul ajutorului de concediere acordat la concediere individuala pt motive care nu tin de persoana salariatului, angajatorul are dreptul de a ... (vezi toată discuția)
Plati compensatorii IonAndrei IonAndrei Am si eu urmatoarea intrebare: Este legal si carei legi,art. ... ,aln. .... este corect sa se retina contributiile sociale (somaj,sanatate,pensii) la platile ... (vezi toată discuția)