avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dupa 2 ani probleme
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dupa 2 ani probleme

Am mai postat acum cateva luni un subiect '' Probleme imense" avand foarte mari probleme in familie si as mai dori sa raspundeti si acolo daca doriti.
De 2 zile la baie curgea cate un strop de apa pana in apometru (pierdere) si nu am observat decat dupa ce a venit vecina, am remediat azi problema dar vecinul ma ameninta ca ma da in judecata, si sa vin tot azi ca are el meserias si pe cineva de la asociatie care evalueaza ca sa pot plati.
Problema este ca acum aproape 2 ani inainte ca tatal meu sa paralizeze a picat in baie si a rupt chiuveta si a facut inundatie la vecin, desi m-a iertat atunci nu era cine stie ce, acum vrea sa- i platesc tot, cat si parchetul din sufragerie si camera mica. el este si patron si ma tot deranjeaza. Va rog urgent ce pot face. Eu am in martie si asigurarea care cuprinde si apa pe ''conducta''. Mentionez ca am 2 parinti paralizati la pat si nu pot sa se deplaseze nici la baie dar la judecatorie. Va multumesc si va rog ajutor cat mai urgent.
Cel mai recent răspuns: alexis45 , utilizator 11:06, 22 Iunie 2011
In privinta pierderilor de apa de la baie,acestea fac parte din ansamblul pierderilor pe conducta ale asociatiei.Oricum,stati linistit ca,daca dvs aveti,4 mc de apa, consumati,ei va trec in plata intretinerii 5-6 mc si asta o stiu din propria experienta.Administratorul nu are dreptul sa va calculeze penalitati sau consum de pierdere ci numai sa va someze si sa va sprijine sa remediati defectiunea.
In privinta daunelor catre vecin,acesta nu vi le va putea cere decat printr-o actiune in instanta in care va trebui sa dovedeasca cele spuse.Depinde si unde ati facut asigurarea casei caci,unele firme,ofera ca bonus asigurare de 1000-2000 euro catre terti iar in cazul in care aceasta stipulatie se regaseste in contractul dvs de asigurare va puteti adresa lor unde veti primi consultanta de specialitate iar daca este cazul,vor veni,vor evalua si fotografia daunele.Daca a inundat un perete sau un tavan nu este necesar sa ii zugraviti respectivului toata camera ci numai peretele sau tavanul.Asta inseamna repararea daunelor.
Imi pare rau sa va contrazic d-le alexis45 dar daca a fost afectata o parte din tavan se zugraveste toata camera pt ca nu se mai potrivesc nuantele chiar alb fiind varul. In ce priveste parchetul acesta trebuie constatat de un inspector de dauna al asiguratorului dv, la fel ca toata dauna produsa, pt a vedea daca provin de la acelasi eveniment. Verificati polita de asigurare si daca aveti o asigurare si cu raspundere civila fata de terti atunci asiguratorul va plati toate daunele produse in limita sumei/eveniment.
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Si dupa aproape 2 ani de zile de cand am facut inundatia se leaga de noi, ca acum a bagat gazele si trebuie renovat? acum s-a intamplat sa-i ajunga cativa stropi la baie ( apa pe conducta care scrie clar in asigurarea mea ) desi am vorbit cu el si nu a vrut sa auda de ea desi am zis ca o sa dau 100 lei pentru baie si nici asa nu vrea el vrea parchetul cam peste tot -incredibil . Mentionez faptul ca parchetul la el este tip vechi de 30 de ani . Raspunsul dumneavoastra este foarte neclar s-au nu am explicat eu problema bine, Poate ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Va multumesc.
D-le Adrian.Tudor,despagubirile care se dau de catre companiile de asigurari se calculeaza per mp de zugraveala distrusa plus,eventual,tencuiala in conformitate cu un nomenclator si se platesc la cel mai mic pret.Nu contest ca trebuie zugravita toata camera,dar asiguratorul suporta numai o parte din suma,restul fiind suportat de proprietar.
@mita1982-Ce nu ati inteles?El nu va poate obliga sa ii platiti/reparati nimic decat pe cale judecatoreasca.Daca dvs ati dovedit buna-credinta si ati oferit 100 lei pt repararea baii este un atuu in plus in instanta.In cazul in care contractul de asigurare al locuintei prevede si raspunderea civila fata de terti atunci solicitati la serviciul de daune al companiei de asigurari o expertiza la fata locului.In cazul in care vecinul nu este multumit cu solutia data de expertii respectivi va fi obligat sa-l actioneze pe asiguratorul dvs in judecata nu pe dvs,iar in cazul in care va actioneaza pe dvs puteti chema in garantie compania de asigurari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna apartament llp_llp llp_llp Locuiesc la parterul unui bloc si de aproximativ doua saptamani tavanul din baie s-a umezit progresiv si a aparut mucegai. Am luat legatura cu vecinii de ... (vezi toată discuția)
Anul trecut, în 2020, iulie, am avut o defecțiune la baie și ... Naziha Naziha Anul trecut, în 2020, iulie, am avut o defecțiune la baie și apa s-a prelins pe un perete de la sasul (holisor) de dedesubt. M-am oferit sa plătesc ... (vezi toată discuția)
Vecinul m-a inundat în mod repetat și refuză să-mi plătească parchetul degradat. ce trebuie să fac ca să-l dau în judecată? ELY63 ELY63 Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: am un vecin care m-a inundat . La bucatarie am parchet care s-a umflat deoarece i s-a spart racordul de la ... (vezi toată discuția)