avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort

Buna ziua,v-as ruga sa-mi spuneti daca exista un termen limita in care poti cere sa se faca partajul intre soti,dupa divort.Dupa 3 ani de la divort fosta sotie nu a introdus actiune pt. partaj,Amiabil nu s-a putut pt. ca pretentiile ei erau prea mari.E vorba de o casa,construita pe un teren donat de parintii mei si care teren nu se poate vinde(asa scrie in donatia terenului)Casa este neterminata,am facut expertiza cu stadiul casei dupa divort,ea a plecat din casa,iar eu nu doresc sa vind casa.Are termen in care poate sa ceara parte din imobil? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 15:01, 21 Iunie 2011
are timp... 30 de ani sa ceara partajul
D'le dar dupa ramanerea irevocabila a hotararii de divort, Dv. dece nu ati initiat, actiunea de partaj?, Ca aveati acest drept de acces la justitie . Partajul nu are termen limitat, oricand se poate introduce, dar vedeti ca dumneavoastra avansati cu lucrarile la casa, si se va dispune o noua expertiza judiciara de evaluare imobiliara, si cred ca va fi in dezavantajul Dv.
Privind terenul pe care este construita casa, nu ati aratat daca 'obiectul donatiei" este facut si pentru exsotia DV.? Daca da atunci trebuie sa-i dati jumatate din fond;; am inteles ca nu se poate instraina, acest fapt va obliga sa-i platiti 1/2 din valoarea fondului stabilit prin lotizarea ce o va face expertul de evaluari imobiliare..
Cam acesta ar fi raspunsul..:((
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
Manole Dumitru, utilizator
Multumesc mult pt. lamuriri.Terenul a fost cumparat de mine si mama mea in parti egale dinainte de casatorie.Tot inainte de casatorie ,mama mi-a donat mie partea ei cu interdictia de instrainare si grevare.Nu am avut bani sa introduc actiune de partaj,ca am ramas cu imprumut la banca luat pt. constructia casei,pe care il platesc numai eu, parintii mei girind cu casa lor imprumutul,ea a plecat ,pt ca avea pe altul.Deci ,asta e situatia!Nu mi se pare ca legea e dreapta,ar trebui un termen limita de cerere de partaj ,dupa un divort! Dar ,nu noi facem legea!#-o Multumesc
NU exista termen, dar nici nu va dezavantajeaza atat de mult trecerea timpului...
Daca ar trebui sa existe termen si daca ar exista asa cum doriti dv., ce sa se intample dupa trecerea termenului? Cui sa i se dea bunurile?
Ca eu vad ca existenta unui termen v-ar dezavantaja pe amandoi in egala masura.
Am inteles, cum stau lucrurile; Terenul de sub casa si din jurul casei este bun personal,,,,Dar exista o situatie care se cheama credit bancar pentru construirea unui bun imobil proprietate comuna. In astfel de cazuri se impune o situatie de genul; cat s-a achitat impreuna si cat mai este de achitat dupa separatia in fapt. Eu cunosc un astfel de caz; Judele a dispus; "Atribuie lui X bunul imobil compus din Nr. camere si Nr. depedinte plus acareturi, la care ambii soti au contribuit prin credit bancar suma de S lei, iar restul sumei neachitate, ramane in sarcina lui X. cu obligatia de a achita lui Y o sulta in suma de S/2 lei din suma achitata pana la separatia in fapt""" sau o sulta mai mare sau mai mica in functie de contributia fiecarui sot. :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divorț Mari76 Mari76 Bună seara. În cazul în care se ajunge la un divorț, dacă terenul pe care cei doi soți au construit casa, apartine doar unuia dintre soti dobândit ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune cu probleme camylungu camylungu Buna ziua si felicitari pentru initiativa dumneavoastra, care este de mare ajutor pentru multe persoane. Ma aflu si eu in situatia delicata a partajului ... (vezi toată discuția)
Partaj teren cumparat inainte de casatorie emil nastase emil nastase avem o casa construita pe numele ambilor soti, parti egale. terenul pe care a fost construita casa a fost al sotiei, dobandit prin cumparare cu 4 ani inaintea ... (vezi toată discuția)