avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Se poate face o forma de succesiune in timpul vietii parintilor?
Practic , am un frate care locuieste in una din casele parintilor si ar vrea sa ramana acolo printr-o forma de despagubire fata de mine.Se poate?si cum?
Cel mai recent răspuns: MIHAELA DEDIȚÃ , Avocat 18:58, 20 Iunie 2011
Succesiunea nu se poate descide deca dupa moartea persoanei respective.
se poate face un testament în timpul vieții. prin acesta se poate soluționa situația moștenirii . adică, ce veți primi dv/tră și ce va primi fratele , după moartea părinților. dacă ulterior părinții se vor razgândi, testamentul poate fi oricând modificat , ultimul este valabil. testamentul se încheie de preferat la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal meu a decedat ,am ramas eu , mama si fratele meu ,eu locuiesc ... florinm58 florinm58 Tatal meu a decedat ,am ramas eu , mama si fratele meu ,eu locuiesc in acelasi apartament cu mama mea ,fratele are familia lui si casa lui ,in vederea ... (vezi toată discuția)
Mostenire DanaAndrei DanaAndrei Buna ziua, Cum ar fi bine sa procedam in urmatoarea situatie : suntem 3 frati si parintii au in proprietate o casa in care locuieste unul din frati care este ... (vezi toată discuția)
Intrebare act de mostenire, solutie de a evita succesiunea zulg zulg Buna ziua. Daca poate sa ma lamureasca cineva: Bunica mea detine un apartament pe numele ei. O casa la tara si pamant pe numele parintilor ei. Nu are ... (vezi toată discuția)