avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,
Cum ar fi bine sa procedam in urmatoarea situatie :
suntem 3 frati si parintii au in proprietate o casa in care locuieste unul din frati care este casatorit si are un copil. Parintii locuiesc cu celalalt frate.
Noi dorim ca fratele care locuieste in casa aflata in proprietatea parintilor sa ramana toata viata lui in acea casa si sa nu o poata vinde cat traieste iar dupa moartea lui sa ramana in proprietatea copilului sau.
Noi ceilalti 2 frati nu dorim sa mostenim acea casa de la parinti pentru ca parintii ne-au dat deja alte bunuri inca din timpul vietii, dar in acelasi timp dorim ca fratele nostru sa se foloseasca de acea casa pe tot timpul vietii lui si sa nu se poata vinde cat traieste.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 09:06, 14 Martie 2014
Buna ziua ,
Da ,este posibila dematerializat dorinta dvs dar in parte ,puteti merge la notar partaj voluntar sau la mediator ,insa fara conditie .....
Mai ginditiva la acea conditie pusa fratelui ....restul totul este posibil .
Bafta
o solutie ar fi contractul de vanzare cumparare cu uzufruct viager. insa de preferat ar fi sa mergeti la un notar. Nu se pune problema succesiunii cat timp traiesc cei doi parinti, deci acestia pot face ce vor cu bunurile lor cat timp sunt in viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager diaana diaana va rog foarte mult sa ma ajutati Mama mea are o proprietate asupra careia i-a acordat drept de uzufruct viager fratelui sau. Acesta locuieste in acea casa ... (vezi toată discuția)
Renuntare la cota de mostenire cu clauza OctaviaMaria OctaviaMaria In urma decesului mamei noastre, eu si fratele meu vom dezbate succesiune pentru un apartament. Eu as dori sa cedez dreptul la cota care mi se cuvine din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cât de sigură este oferta donație și acceptarea ... AlexA00 AlexA00 Buna ziua, Cât de sigură este oferta donație și acceptarea ofertei in momentul unui partaj? Când vrei că totul să rămână copiilor fara a avea ... (vezi toată discuția)