Buna ziua,
Am o problema destul de urgenta si as dori sa va cer parerea: sunt incadrat al unei societati comerciale din Romania, societate cu capital 100% strain.
Ca de obicei, cum se poarta in tara noastra, sefii m-au obligat sa muncesc, bineinteles gratuit, pentru alte companii, cu tot felul de legaturi (vizibile sau nu) cu asociatii angajatorului meu.
In ultima vreme, am primit o groaza de insarcinari suplimentare, respectiv sa constitui mai multe companii. Peste 50% din timpul meu de munca se consuma cu aceste formalitati, astfel incat, in mod inevitabil, mai apar scapari.
Sefii mei vor sa ma sanctioneze, posibil sa ma concedieze, pentru ca am omis sa trimit niste acte referitoare la constituirea unei noi companii, insa, asa cum am precizat, aceasta este o insarcinare suplimentara.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) Cum ma pot apara daca voi fi sanctionat sau concediat (caci aceasta sigur se va intampla in perioada imediat urmatoare)? Ma gandesc ca angajatorul meu se va folosi de motivul ca nu mi-am indeplinit corespunzator atributiile de serviciu.
2) Am e-mail-uri trimise in legatura cu sarcinile suplimentare (lucrul pentru companiile suplimentare fara a avea contract de munca, lucru suplimentar fara a fi retribuit pentru asta, etc.), as putea sa le folosesc ca proba ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
06:54, 21 Iunie 2011