avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere necorespundere profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere necorespundere profesionala

Buna ziua,

Sunt angajata la aceasta societate incepand cu ianuarie 2013. In urma ca cateva zile angajatorul m-a convocat la o sedinta si mi-a pus in vedere faptul ca nu vrea sa mai continuam colaborarea pe motiv de necorespundere profesionala. Pana acum nu am primit niciun avertisment si nu am fost instiintata in niciun fel de acest lucru. Mi-a dat doua alternative, fie imi dau demisia, fie voi fi concediata. Cu demisia nu am fost de acord, ramanand concedierea. Mentionez ca nu am semnat fisa postului. Este legal acest lucru? Care sunt pasii de urmat?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
carmenccc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:37, 6 Noiembrie 2013
Nu prea e legal, atat timp cat nu ati fost sanctionata / avertizata in nici un fel. Necorespunderea profesionala trebuie constatata, de regula, prin greseli repetate ale angajatului in exercitarea atributiilor de servici, constatate si sanctionate, prin testarea / examinarea acestuia si nepromovarea testului, prin reclamatii repetate din partea tertlor etc. Este prosibil ca studiile dvs sa nu corespunda postului? (oricum, acest lucru trebuia constatat la momentul angajarii). Nu cunoastem exact situatia dvs., daca nu va aflati in niciuna din aceste situatii, puteti introduce o actiune in instanta, pt concediere abuziva.
Studiile corespund postului, am diploma de Economist in Marketing si postul pe care sunt incadrata este Specialist Marketing.
Necorespunderea profesionala, la care se refera art. 61 lit. d) C. muncii, presupune fie necunoasterea, fie cunoasterea neindestulatoare a normelor unei meserii, profesii sau activitati.
Si in acest caz concedierea are temei legal?
Necorespunderea profesionala trebuie dovedita ca sa poata avea sustinere legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necorespundere profesionala motanika motanika Buna, In cazul in care contractul de munca se incheie datorita motivului \"necorespundere profesionala\", cum este impactata pesoana respectiva pe ... (vezi toată discuția)
Informare albus_ramona albus_ramona Buna.Ce sanse sunt ,ca dupa 3 ani vechime intr-un anumit loc de munca ,angajatorul sa iti spuna ca nu corespunzi postului,asta in conditiile in care el a vazut ... (vezi toată discuția)
Testare profesionala ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Un salariat a fost convocat de catre comisia de examinare pentru sustinerea unei evaluari profesionale sub forma scrisa (angajatorul intentiona ... (vezi toată discuția)