avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Corespondenta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Corespondenta

Buna ziua ,


As vrea sa va intreb daca corespondenta purtata pe Email intre o societate comerciala si clientul sau , persoana fizica poate fi luata in calcul ca proba in cazul unui proces intre parti .

Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 17:18, 21 Iunie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns .
E-mail-urile neinsotite de semnatura electronica nu sunt considerate a fi probe (decat daca cel caruia ii sunt opuse nu le contesta), dar pot fi ”inceput de dovada scrisa” si trebuie coroborate cu alte probe...

Daca le prezentati numai sub forma tiparita nu au ”efect” - ”plicul” este cel care contine informatiile esentiale.
Trebuie sa pastrati mail-urile pe server / in cont - trebuie sa existe posibilitatea expertizarii intregului plic al mesajului (daca este cazul)

Se poate dovedi expeditorul, in anumite limite, prin consultarea listelor furnizorului de internet, pentru a afla o adresa fizica... Dar mai greu se poate dovedi cine a fost persoana din fatza PC-ului (adica, persoana care a scris si trimis mesajul)

Vedeti Cap II din Legea semnaturii electronice...

Daca e-mail-urile privesc incheierea unor contracte la distanta si ambele parti recunosc autenticitatea e-mail-urilor instanta va lua in considerare respectivele ”inscrisuri”

Depinde foarte mult de instanta ca e-mail-urile sa fie acceptate sau nu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mail-ul este o proba? ContSters126274 ContSters126274 Va rog sa-mi spuneti daca mail-ul este considerat proba in dosar? (vezi toată discuția)
Mail dovada in instanta? maaarissa maaarissa Buna ziua, Sunt intr-un conflict de munca,la al 3-lea termen iar paratul(societatea la care am lucrat) a trimis azi la tribunal,o nota scrisa prin care ... (vezi toată discuția)
Fax - proba in instanta? Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Am avut o discutie cu cineva in care eu am spus ca in instanta mail-ul poate fi acceptat ca proba pe cand faxul nu. Plec de la ideea ca la mail se poate ... (vezi toată discuția)