avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura scoatere copil minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura scoatere copil minor din tara

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca pentru Turcia procura pentru scoaterea copilului minor din tara trebuie tradusa in limba turca? Este suficienta traducerea in limba engleza?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 16:35, 30 Iunie 2011
Nu este vorba de procura, ci de o declaratie de acord a parintelui (parintilor) ca minorul sa calatoreasca in strainatate si, din experienta impartasita de alte persoane, stiu ca e suficient in limba engleza. Incercati pe site-ul Politiei de frontiera, poate gasiti mai multe detalii.
Acest acord se da in romaneste, la notariat, de catre celalalt parinte al minorului -se da privitor la destinatia calatoriei, a perioadei de calatorie.-sunt declaratii tip, pe care orice notar le cunoaste.
In caz ca parintii sunt divortati , se va prezenta hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila , de incredintare a minorului.
liamic43 a scris:

Acest acord se da in romaneste, la notariat, de catre celalalt parinte al minorului....

Intrebarea era in ce limba sa traduca aceasta declaratie....
Conform L.248/2005, se da acest acord, in limba romana-suntem in Romania si actele notariale se dau in limba romana.
liamic43 a scris:

Conform L.248/2005, se da acest acord, in limba romana-suntem in Romania si actele notariale se dau in limba romana.

Corect, dar ca sa treaca granita altor state va trebui sa o prezinte tradusa si intr-o limba de circulatie internationala, respectiv engleza... Asta era tema discutiei....

Alte discuții în legătură

Ce documente îmi sunt mie necesare, ca mătușa, sa pot pleca ... MNI MNI Ce documente îmi sunt mie necesare, ca mătușa, sa pot pleca cu nepotii mei, minori, din Romania în Italia. Menționez ca voi merge cu ei în Italia la ... (vezi toată discuția)
Pot sa ies din tara cu procura doar in limba romana? georgiana neagu georgiana neagu urmeaza sa plec cu fiul meu in Marea Britanie cu avionul. Am procura dar este in romana. Trebuie tradusa si in engleza? Mentionez ca biletul e dus-intors. ... (vezi toată discuția)
Sentinta necesara la iesirea din tara cu copilul trebuie tradusa? rpc rpc Buna ziua, Copilul minor este in custodia mea, prin sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila. Pentru a iesi din tara cu copilul am nevoie de ... (vezi toată discuția)