avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura scoatere copil minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura scoatere copil minor din tara

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca pentru Turcia procura pentru scoaterea copilului minor din tara trebuie tradusa in limba turca? Este suficienta traducerea in limba engleza?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 16:35, 30 Iunie 2011
L. 248/2005 nu cere niciunde ca acesta declaratie notariala sa fie data intr-o limba de circulatie internationala.Singurele conditii sunt stabilirea rutei, durata calatoriei, scopul calatoriei.Dar daca doriti, se poate da si asa-notarul incaseaza si pt.traducere.
Legea noastra romaneasca nu cere, dar functionarul de la vama Turciei nu stie romaneste, asa ca el trebuie sa vada acel acord intr-o limba pe care s-o priceapa. Dati declaratia la notar in limba romana, mergeti la un traducator autorizat, apoi legalizati traducerea iarasi la notar si asta e tot.
Vamesii straini nu cer nici o procura. Aceasta e necesara doar la iesirea din Romania.
:"> Atunci, "mea culpa".... Am ramas cu aceasta informatie de la clientii biroului notarial unde am lucrat, personal nu am folosit o astfel de declaratie vreodata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente îmi sunt mie necesare, ca mătușa, sa pot pleca ... MNI MNI Ce documente îmi sunt mie necesare, ca mătușa, sa pot pleca cu nepotii mei, minori, din Romania în Italia. Menționez ca voi merge cu ei în Italia la ... (vezi toată discuția)
Pot sa ies din tara cu procura doar in limba romana? georgiana neagu georgiana neagu urmeaza sa plec cu fiul meu in Marea Britanie cu avionul. Am procura dar este in romana. Trebuie tradusa si in engleza? Mentionez ca biletul e dus-intors. ... (vezi toată discuția)
Sentinta necesara la iesirea din tara cu copilul trebuie tradusa? rpc rpc Buna ziua, Copilul minor este in custodia mea, prin sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila. Pentru a iesi din tara cu copilul am nevoie de ... (vezi toată discuția)