avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contractul de munca
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contractul de munca

pot sa ma de-a afara daca nu am vrut sa semnez un act aditional contractului de munca prin care programul meu de munca se reducea la 2 ore/zi cu150:((/luna?

ron/luna?daca da,in ce conditii?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 15:58, 20 Iunie 2011
Nu sunteti obligat sa semnati actul aditional iar daca angajatorul va concediaza, veti putea ataca ulterior concedierea. Desigur ca problema este in cazul desfintarii postul dvs. si astfel sa va desfaca in acest mod contractul de munca.

Angajatorul poate gasii un motiv (chichita) pentru a va sanctiona disciplinar si in baza acesteia sa va demita
Legal nu. Poate in schimb sa restructureze postul si sa va concedieze. Concluzia: nu poate modifica contractul decat cu acordul dv. (pe care il veti da la un asemenea santaj).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare functie si micsorare salariu AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Buna ziua! Am urmatoarea problema: una din angajatele noastre a fost prinsa furand. Masura pe care vrea sa o ia conducerea este de a-i modifica functia si ... (vezi toată discuția)
Somaj adina23 adina23 Buna seara, Am o necalritate ceea ce priveste somaj, am 12 luni lucrate la o firma, vrea sa imi desfaca contractul cu Lit. I, zice acest adm, care nu stie ca ... (vezi toată discuția)
Act aditonal micsorare salariu vs preaviz ionescu.maurelia ionescu.maurelia Pot primi in acelasi timp (pentru a semna) act aditional prin care mi se micsoreaza salariul si preavizul pentru disponibilizare? (vezi toată discuția)