Intrebarea mea e urmatoarea: are dreptul sotul meu sa ma scoata fortat din casa, cum se zice sa ma dea afara din casa fara sa am posibilitatea sa-mi iau copilul care e bebelus de 1 an si 6 luni? Si ce sa fac in situatia asta? Mentionez ca locuim in casa parintilor sotului meu s unde figurez si eu cu buletinul/i
soțul nu are nici un drept să vă evacueze, ci doar proprietarii, adică părinții soțului, iar dacă aveți domiciliul în CI acolo, nu vă pot evacua nici ei dacă dv.tră nu doriți, decât prin hotărâre judecătorească de evacuare. prin urmare ar trebui să vă intenteze un proces.
pe de altă parte, în nici un caz nu plecați fără copil, se va folosi de lucrul acesta și la un eventual proces privind încredințarea minorului poate spune că dv/tră l/ați abandonat.
In principiu aveti dreptul sa locuiti in acel imobil pana la ramanerea definitiva si irevocabila a unei hotarari in evacuare formulata de parintii sotului, respectiv de proprietarii imobilului, insa daca s-a ajuns la situatia expusa de dvs., incercati sa va luati copilul si sa plecati.
Daca insa nu reusiti sa va luati copilul, iar sotul dvs. va arunca in strada ca pe un " bagaj"( banuiesc ca in aceasta situatie nu doriti sa mai continuati o astfel de casnicie), depuneti actiunea de divort si in acelasi timp o ordonanta presedintiala de incredintare a minorului, ordonanta pe calea careia puteti obtine incredintarea provizorie a acestuia pana la solutionarea actiunii de divort.:luck:
Angajati avocat.
sotul sub nici o forma nu are dreptul sa va evacueze .... evacuarea dvs. poate fi facuta (fie ca... aveti adresa pe CI fie ca nu.. .viza de domiciliu sau flotant),doar in urma unei actiuni de evacuare intentata de proprietari imobilului si a obtineri unei sentinte judecatoresti definitiva si irevocabila investita cu formula exezecutorie. ref. la acest incident va sugerez sa va adresati politiei respectiv directiei generale de asistenta sociala pt. protectia copilului. aceste institutii sunt abilitate sa intervina pt. a va recupera copilul. Va doresc succes.