avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contractul prenuptial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contractul prenuptial

Copilul meu se va casatori luna viitoare; in ce consta si care sunt avantajele incheierii unui contract prenuptial intre cei doi viitori soti?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 18:02, 20 Iunie 2011
In Romania nu sunt inca recunoscute contractele prenuptiale. Din octombrie, o data cu intrarea in vigoare a noului Cod civil vor incepe sa fie recunoscute.
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
managerul a scris:

Copilul meu se va casatori luna viitoare; in ce consta si care sunt avantajele incheierii unui contract prenuptial intre cei doi viitori soti?
Va multumesc !

Deocamdata legislatia civila din Romanai nu reglementeaza institutia contractului prenuptial. Aceasta este insa prevazuta in Noul Cod Civil,care va intra in vigoare la 1 octombrie,anul acesta.;)

In plus...noul cod civil, incurajeaza concubinajul.

Pe de-o parte, este foarte bine ca se casatoreste acum, copilul dvs.(zic si eu fara sa cunosc amanuntele) deoarece dupa 01 octombrie poate divorta fara probleme si apoi...recasatori in conditiile noului cod civil (incheierea unui contract prenuptial).

Exista si alternativa amanarii...casatoriei...dupa data de 1 octombrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prenuptial aio aio Buna ziua. In cazul in care voi decide sa ma casatoresc si doresc intocmirea unui contract prenuptial, as dori sa stiu ce valabilitate are acesta, in functie ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial van_gabriel2003 van_gabriel2003 Buna ziua, Doresc sa stiu daca printr-un contract prenuptial pot evita in caz de divort impartirea unor bunuri si imobile mostenite care sunt ale mele si ... (vezi toată discuția)
Căsătorie la notar D.D.B D.D.B Bună ziua! Eu am două întrebări: 1. Dacă trăim în concubinaj și avem în copil se poate trece copilul atât pe numele meu cât și pe numele lui? 2. ... (vezi toată discuția)