avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renuntarea la divort !!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renuntarea la divort !!

Buna ziua , de o saptamana am fost la judecatorie si am bagat actele de divort in prezenta unui avocat .....Am termenul in septembrie.Intrebarea mea e: Daca sotul e de acord acum sa divortam pot renunta la proces si sa divortam de comun acord ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: kyddy , utilizator 21:00, 20 Iunie 2011
Conform Codului de proc. civ.reclamantul poate renunta la cerere in tot cursul judecatii inaintea instantelor de fond, chiar daca paratul se impotriveste. Renuntarea reclamantului nu are nici o inraurire asupra cererii facute de parat.


La termenul fixat de instanta , va precizati actiunea ,va prezentati amandoi, incheiati un acord cu privire la desfacerea casatoriei prin acordul partilor cat si cu privire la numele pe care il veti purta dupa casatorie ( nu ati precizat daca aveti copii) pe care il semnati , il depuneti si va judecati.
Introducerea unei noi actiuni prin acordul partilor presupune la fel acordarea unui termen de judecata care va fi posibil mai tarziu de luna septembrie pe de o parte, iar pe de alta parte de renuntarea dvs. la judecata in primul dosar se va lua act tot la primul termen de judecata , deci cu alte cuvinte nu rezolvati nimic prin renuntarea la judecata.
acum nu puteti. doar in septembrie cand veti avea primul termen impreuna cu sotul veti solicita instantei desfacerea casatoriei pe acord comun.
indiferent ce cale alegeti, tot va trebui sa asteptati o luna, doua, adica, pana va mai ganditi sa mergeti la notar sa depuneti actele, trece vara.
in septembrie, va puteti prezenta amindoi la termen si sa declarati ca sunteti de acord cu divortul, judecatorul luand act de consimtamintul ambilor soti.
Nu avem copii din timul casatoriei si nici nu doresc sa imi pastrez numele lui.Dar am auzit ca la notar se poate sa se desfaca casatoria daca partile sunt de comun acord mai prepede .....asta nu stiu ..Pot renunta la proces si sa merg la notar sau raman la termenul stabilit de judecatorie ....si pana atunci daca el e de acord sa facem partajul la notar?!

Alte discuții în legătură

Divort redsofie redsofie Buna ziua, As dori sa ma sfatuiti cum pot sa procedez in urmatoare situatie in care ma voi afla cat de curand. Locuiesc intr-un apartament cu 3 camere pentru ... (vezi toată discuția)
Prezenta proces divort ro_red_rosu ro_red_rosu Eu si sotul meu divortam prin comun acord, suntem casatoriti de 10 ani, nu avem copii, avem prima infatisare pe 29 septembrie. Sotul este reclamant iar eu ... (vezi toată discuția)
Divort ONU EMIL ONU EMIL Daca eu am intentat divort cu partaj voluntar care a fost acceptat acum 3 luni urmand sa vina pronuntarea acasa mai pot face ceva pentru a ma pune in sit. ... (vezi toată discuția)