avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Daca eu am intentat divort cu partaj voluntar care a fost acceptat acum 3 luni urmand sa vina pronuntarea acasa mai pot face ceva pentru a ma pune in sit. anterioara divortului,m-am razgandit.
Cel mai recent răspuns: ONU EMIL , utilizator 13:47, 19 August 2009
Dupa primirea hotqaririri in termen de 30 de zile declarati apel iar in apel va retrageti cererea de divort
In legatura cu renuntarea reclamantului, in dreptul comun, aceasta este intalnita in doua variante: renuntarea la judecata si renuntarea la dreptul subiectiv al judecatii. In materia divortului opereaza doar renuntarea la judecata, in acest sens art.618 al. l CODUL DE PROCEDURA CIVILA stipuland ca " reclamantul poate renunta la cerere in tot timpul judecatii inaintea instantelor de fond, chiar daca paratul se impotriveste". Aceasta renuntare nu va avea insa nici un efect asupra cererii facute de parat, astfel incat daca si paratul a cerut divortul si se va dovedi ca exista motive temeinice, instanta va pronunta desfacerea casatoriei.
In cazul divortului prin consimtamantul sotilor hotararea e definitiva si irevocabila in privinta divortului, din momentul pronuntarii acestuiaB-)

Eu inteleg doar faptul ca partajul a fost voluntar nu si ca divortul ar fi fost pronuntat ca urmare a consimtamantului partilor.
Daca divortul nu a avut loc prin consimtamant, oricare dintre parti poate declara apel impotriva hotararii instantei de fond. Astfel, daca user-ul a avut calitatea de reclamant, va declara ca nu doreste sa mai divorteze, caz in care partajul este inadmisibil. ;)
Sau poate exista o impacare a partilor , intervenita in orice etapa a procesului de divort .
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
In urma partajului voluntar am semnat o tranzactie in urma careia trebuia sa primesc o suma de bani iar sotia ramanea cu bunurile,acum vrem sa impartim bunurile deoarece sotia nu poate plati.Nu am primit inca pronuntarea mai pot face ceva?

Alte discuții în legătură

Cred ca nu mai vreau sa divortez alinacampean alinacampean Nu stiu ce mi se intampla,am intrat in panica sau intradevar m-am razgandit.Cum zice mama:rau cu rau dar mai rau fara rau! Ideea e ca am facut o cerere de ... (vezi toată discuția)
Sotii se impaca in ultim moment!!!! corinuta corinuta Ce se intampla si ce se poate face atunci cand sotii se impaca si nu mai vor sa divorteze in momentul in care actiunea de divort este in pronuntare! Ce sanse ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor laurentia38 laurentia38 Am inaintat divortul si am avut prima infatisare in urma careia am cazut de acord amandoi,cu o parte din conditiile puse de mine.La urmatoarea ... (vezi toată discuția)