avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor!!!!rog un raspuns
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor!!!!rog un raspuns

pe data de 1august termin cic...in timpul acestui concediu mi-am schimbat domiciliu in alta localitate si vreau sa ma angajez in noul oras.cand voi termina concediul...
am trimis printr-o colega hartie la fostul loc de munca pentru intoarcerea la locul de munca si respectiv penrtu incetarea activitatii.dar nu au vreut sa primeasca aceste hartii pe motiv ca nu m-am prezentat personal si in plus au zis ca...conform legii sunt obligata sa ma intorc sa lucrez cateva luni la fostul loc de munca altfel imi va fi desfacut contractul de munca cu litera i...as dori sa imi spuneti daca exista acesta lege care prevede obligativitatea intoarcerii la fostul loc de munca...si ce lege este(nr...si an) si pot face...in acest caz...avand in vedere ca am schimbat domiciliu
Cel mai recent răspuns: mirachi , utilizator 09:35, 27 Iulie 2008
Daca va aflati in Romania este vorba de un termen de preaviz de 15 zile si nu de cateva luni.
In ce tara va aflati ?

avocat Claudiu Lascoschi
Nu era vorba de niciun preaviz in mesajul initial ....:-/

Nu sunteti obligata sa lucrati nici macar o zi , dupa incetarea C.I.C.
Lit.i nu mai exista din 2003 de la intrarea in vigoare a noului Cod al muncii - Legea nr.53/2003.
Trimiteti-le aceste acte prin scrisoare recomandata sau mergeti sa le dpeuneti personal la societate. Daca va dati demisia vi se poate acorda sau nu un termen de preaviz de 15 zile (art.79 C.mun.).

va multumesc pentru raspunsul venit atat de repede...
ma aflu venita in cipru,la sotul meu care a obtinut aici un contract de munca...se poate trimte de aici hartia pt munca cu confirmare de primire?si ce fac in acest caz cu preavizul avand in vedere ca nu ma mai incadrez in cele 15 zile...?
va multumesc pentru raspuns...
mai am o intrebare si daca mi se acorda acest timp de preaviz de 15 zile iar eu nu ma pot prezenta ce se va intampla in acest caz...
va multumesc inca odata
1. Puteti trimite cu confirmare de primire solicitarea dvs de a relua activitatea si de a inceta c.i.m. in aceeasi zi. Cererea de incetare este mai bine sa o faceti in baza art.55 lit.b C.mun.- acordul partilor. In acest caz, nu se acorda preaviz.
2. In cazul in care va dati demisia, preavizul este de 15 zile ...perioada in care trebuie sa va indepliniti obligatiile dvs profesionale. In caz contrar, angajatorul este in masura sa aplice sanctiuni disciplinare, inclusiv concedierea in baza art.61 lit.a C.mun.

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca Raluk_ Raluk_ cum pot sa plec de la o firma daca in data de 25.10 mi-am depus demisia si nu mi-a fost aprobata iar in data de 02.11 am trimis o alta demisie prin posta cu ... (vezi toată discuția)
Demisie functionar contractual Justitiarul711 Justitiarul711 Angajatul unei primarii, contractual, pe o functie de executie, poate sa isi dea demisia fara preaviz? (vezi toată discuția)
Preaviz viovio viovio buna ziua avand functia de contabil durata preavizului este de max 15 zile, in cazul demisiei? legea este 53/2003 art 55 lit b? multumesc (vezi toată discuția)