sunt divortata de 5 ani.impreuna cu fostul sot am cumparat o garsoniera care la data cumpararii costa 600 ron(6.000.000). erau ale primariei comunei 1 decembrie,ilfov si erau in cea mai avansata forma de degradare.
pentru ca avem un copil impreuna care este in cresterea si incredintarea mea, el este de acord sa facem un partaj conventional si garsoniera sa imi ramana mie.
problema este ca fostul meu sot nu mai locuieste in romania.
ar putea sa imi trimita o procura notariala in care sa specifice ca doreste ca bunurile dobandite in timpul casatoriei sa imi revina mie.mi-ar folosi aceasta procura sa fac partajul fara judecata? sunt obligata sa platesc taxa de 3% daca suntem de acord. ce ar trebui sa scrie exact in actul notarial?, multumesc anticipat
La notariat se va semna un act de partaj voluntar. In procura ar trebui sa mentioneze foarte clar fostul sot ca doreste ca partea sa din bunurile comune sa va revina dvs. In privinta taxelor este bine sa mergeti la notariat sa va calculeze notarul cu exactitate. Taxa ...impozitul... nu se plateste daca sunteti de acord sau nu cu partajarea..se plateste pentru ca este prevazuta de codul fiscal. Cred ca va incadrati la 2 %. Avand in vedere ca va cedeaza bunurile la care ar fi indreptatit prin partaj, ar trebuie sa-i achitati o sulta..asa ca va trebui sa va intelegeti si asupra acestui aspect si sa mentioneze si acest fapt in procura.
in cazul partajului judiciar sau voluntar nu se datoreaza impozit.
taxele notariale le veti plati, intrebati la notar cat. sotul poate imputernici pe cineva sa-l reprezinte la partaj. in schimbul jumatatii lui , ar trebui sa specificati ce alte bunuri sau ce suma ii dati sau i-ati dat deja
Procura notar
cmarian90
salutare tuturor ,
imi puteti trimite si mie un model de procura din care sa reiasa ca renunt la partea mea care mi se cuvine, adica vreau sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Partaj sau donatie?
madd
O amica a divortat in urma cu cca 5 ani fara sa faca partajul. La vremea respectiva, sotul a semnat o declaratie prin care recunoaste ca nu are nici un fel de ... (vezi toată discuția)