avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept mostenire

Bunicii mei au avut o casa si niste terenuri, adica parintii mamei mele. ok... bunica-miu a murit in 2004 si mostenirea a ramas 1/4 la bunicame-a si 3/4 la mama.. care era unicul lor copil. In 2006.. maica-mea a murit..si acum bunica-mea vrea sa ne faca contract de vz-cumpara mie si lui frate-miu.. ca s ane ramana totul noua..dar.. ..(partea care era amamei..).
Dupa ce ea amurit.. teoreticse imparte mie si lui frate-miu.. corect?deci bunica-mea nu poate sa ne dea decat partea ei.. adika 1/4.
Intrebarea mea e: la mostenirea maica-mii...strict ce a mostenit ea de la bnica-miu...; are dreptul si tata?
Eu zic ca nu.. eu zic ca el adre dreptul.. la o parte din casa din buc.. si nu la ce mostenise mama inainte(adika e corect sa aiba vocatie pt bunurile.. care au fost ale lor.. comune.. din casatorie)dar ceea ce a mostenit mama.. ma gandesc ca nu are dreptul tata.. ci doar noi.. descendentii .. gradul 1
Cel mai recent răspuns: cristina1980 , utilizator 18:31, 28 Iulie 2008
Bunurile dobândite în timpul căsătoriei prin moştenire sunt bunuri proprii.
1. Dupa decesul bunicului, mostenitori sunt bunica dvs si mama dvs. Cotele de mostenire sunt 5/8 pentru bunica si 3/8 pentru mama, daca casa si terenurile au fost bunuri comune. Daca casa si terenul a fost bun propriu al bunicului, atunci cotele sunt 1/4 bunica dvs si 3/4 mama dvs.

2. Dupa moartea mamei dvs, mostenitori sunt sotul supravietuitor si copii. Cotele se calculeaza la fel ca mai sus.
atunci are si tata dreptul la mostenire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii sufletel2011 sufletel2011 parintii mei au construit o casa pe terenul mostenit de tatal meu de la parintii lui(bunicii mei)mama a murit acum 13ani.imediat dupa un an tata sa ... (vezi toată discuția)
Mostenirea radu1982 radu1982 am o mica problema ...tatal meu a murit in martie 2009 iar bunicul (tatal tatalui meu)in luna august al aceluias an.bunica inca este in viata insa acum sunt ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul la masa succesorala? gioarsa gioarsa Buna ziua, Incerc sa aflu daca legal sunt singurul indreptatit sa am pretentii legale la bunurile ramase in in urma bunicii mele. Este vorba de bunica ... (vezi toată discuția)