Bunicii mei au avut o casa si niste terenuri, adica parintii mamei mele. ok... bunica-miu a murit in 2004 si mostenirea a ramas 1/4 la bunicame-a si 3/4 la mama.. care era unicul lor copil. In 2006.. maica-mea a murit..si acum bunica-mea vrea sa ne faca contract de vz-cumpara mie si lui frate-miu.. ca s ane ramana totul noua..dar.. ..(partea care era amamei..).
Dupa ce ea amurit.. teoreticse imparte mie si lui frate-miu.. corect?deci bunica-mea nu poate sa ne dea decat partea ei.. adika 1/4. Intrebarea mea e: la mostenirea maica-mii...strict ce a mostenit ea de la bnica-miu...; are dreptul si tata?
Eu zic ca nu.. eu zic ca el adre dreptul.. la o parte din casa din buc.. si nu la ce mostenise mama inainte(adika e corect sa aiba vocatie pt bunurile.. care au fost ale lor.. comune.. din casatorie)dar ceea ce a mostenit mama.. ma gandesc ca nu are dreptul tata.. ci doar noi.. descendentii .. gradul 1
Bunurile dobândite în timpul căsătoriei prin moştenire sunt bunuri proprii.
1. Dupa decesul bunicului, mostenitori sunt bunica dvs si mama dvs. Cotele de mostenire sunt 5/8 pentru bunica si 3/8 pentru mama, daca casa si terenurile au fost bunuri comune. Daca casa si terenul a fost bun propriu al bunicului, atunci cotele sunt 1/4 bunica dvs si 3/4 mama dvs.
2. Dupa moartea mamei dvs, mostenitori sunt sotul supravietuitor si copii. Cotele se calculeaza la fel ca mai sus.
Mostenirea
radu1982
am o mica problema ...tatal meu a murit in martie 2009 iar bunicul (tatal tatalui meu)in luna august al aceluias an.bunica inca este in viata insa acum sunt ... (vezi toată discuția)