Daca voi divorta de sotul meu, cui ii va fi incredintat copilul? Trebuie sa va spun ca baiatelul nostru are 1 an si 2 luni si de la 3 luni l-a crescut soacra-mea. Ea refuza sa ni-l mai dea, pe motov ca ea la crescut. Daca divortam cine va avea dreapul asupra lui?
In general minorul este incredintat mamei dar mai exista si exceptii. Si apropos daca tot la crescut soacrata pe ala mic de ce vrei sa-l ei tu sa-l cresti [addsig]
dovedeste ca esti o mama responsabila si ca il poti intretine si instanta ti-l va da orice hotarare de incredintare a minorului este dispusa in beneficiul copilului
ART. 307 Cod Penal
Retinerea de catre un parinte a copilului sau minor, fara consimtamintul celuilalt parinte sau al persoanei careia i-a fost incredintat minorul potrivit legii, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta persoanei careia i s-a incredintat minorul prin hotarire judecatoreasca, spre crestere si educare, de a impiedica in mod repetat pe oricare dintre parinti sa aiba legaturi personale cu minorul, in conditiile stabilite de parti sau de catre organul competent.
Actiunea penala se pune in miscare la plingerea prealabila a persoanei vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Custodie
tecar_petruta
in urma divortului ,cumnata mea a famas cu copilul de 3 ani . Aceasta face tot posibilulsa-l desparta pe copil de tatal sau. de mentionat ca atat tatal cat si ... (vezi toată discuția)