avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare CIM cu criteriile de evaluare pt. angajatii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare CIM cu criteriile de evaluare pt. angajatii vechi

Buna ziua am o intrebare in legatura cu perioada in care se pot modifica CIM-urile pt angajatii mai vechi. Am inteles ca a fost un termen in care s-au putut modifica CIM in urma apritiei L40/2011, si anume pana la sfarsitul lunii mai, dar intrebarea este daca este cumva o problema d.p.v legal daca aceste CIM se modifica ( se adauga criteriile de evaluare in CIM prin act aditional) dupa aceasta perioada, avand in vedere ca acest lucru este un drept al angajatorului si nu o obligatie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: oana13n , utilizator 10:58, 27 Iunie 2011
Legea nu are efect retroactiv si prin urmare vechile c.i.m. nu trebuie sa fie obligatoriu modificate ...
Deci daca se doreste introducerea in CIM -urilor vechi a criteriilor de evaluare ca un drept al angajatorului aceasta se poate face oricand cele doua parti doresc, prin semnarea unui act aditional la CIM, modificarile avand efect de la data semnarii actul aditional, corect?
As mai avea o intrebare, daca in contractul la nivel de ramura care se aplica pt activitatea desfasurata de firma la care lucrez, perioada de preaviz in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice, eu ca si angajator pot sa-i modific perioada prin act aditional la 20 de zile lucratoare cf L40/2011?

Va multumesc.
Da, puteti modifica prin act aditional durata de preaviz in limitele date de noua reglementare.
Privind introducere in actele aditionale a criteriilor de evaluare, in opinia mea, este necesara. Introducerea criteriilor in ROI este obligatorie, iar a introduce aceste modificari din ROI in CIM nu inseamna o retroactivare a legii; modificarea isi produce efecte de la data semnarii documentului respectiv.
Codul Muncii nu prevede obligativitatea stabilirii in c.i.m. a duratei maxime a termenului de preaviz in cazul demisiei ... prin urmare, partile pot negocia o durata a termenului de preaviz acordat in cazul demisiei mai mica decat durata maxima prevazut ain art.81 alin.4 C.mun.
Da, stiu ca nu este obligatoriu si ca acela este nr. maxim de zile, dar ce ma intereseaza pe mine este daca pot face aceasta modificare, avand in vedere faptul ca in CCM la nivel de ramura valabil pana la sfarsitul anului termenul de preaviz este de 15 calendaristice, iar modificarea la 20 de zile lucratoare vine in ajutorul angajatorul, iar aceasta schimbare se doreste, dar nu stiu daca d.p.v legal (avand in vedere CCM la nivel de ramura) este posibil, se anileaza si CCM la nivel de ramura la noile reglementari aduse de CM sau, nu?
Pot sa fac aceasta modificare fara sa fie probleme la un control al ITM-ului?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Lg. 40/2011 Doina Elena Doina Elena Ce acte aditionale trebuie sa facem? Conform art. 17 alin. 2, lit. d1, vom introdice in contract criteriile de evaluare a activitatii profesionale a ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie ContSters233391 ContSters233391 Buna ziua, As vrea sa stiu daca modificarea in ROI a perioadei de preaviz in cazul demisiei implica necesitatea modificarii in CIM a perioadei de preaviz. ... (vezi toată discuția)
Durata preaviz Android324 Android324 In cazul concedierii (motive neimputabile),care este in conformitate cu normele in vigoare durata preavizului?Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)