avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare CIM cu criteriile de evaluare pt. angajatii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare CIM cu criteriile de evaluare pt. angajatii vechi

Buna ziua am o intrebare in legatura cu perioada in care se pot modifica CIM-urile pt angajatii mai vechi. Am inteles ca a fost un termen in care s-au putut modifica CIM in urma apritiei L40/2011, si anume pana la sfarsitul lunii mai, dar intrebarea este daca este cumva o problema d.p.v legal daca aceste CIM se modifica ( se adauga criteriile de evaluare in CIM prin act aditional) dupa aceasta perioada, avand in vedere ca acest lucru este un drept al angajatorului si nu o obligatie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: oana13n , utilizator 10:58, 27 Iunie 2011
Termenul de preaviz inserat in CCM la nivel de armura se incadrea perfect in conditiile prevazute de Codul muncii pentru preaviz ... preavizul se poate stabili intre o zi si maxim 20 de zile lucratoare.
Termenul de 15 zile calendaristice este inclus in intervalul de mai sus , asadar nu este nevoie sa se modifice CCM.
Da aveti dreptate CCM nu are de ce sa se modifice deoarece se incadreaza perfect, dar revin la intrebarea mea, daca se face modificarea la 20 zile lucratoare este legal? Carui act legislativ "ma supun", noul cod al muncii sau trebuie sa respect CCM exact in forma existenta?
Repet se doreste modificarea la 20 de zile lucratoare dar doresc sa fie corect d.p.v. legal.
Va multumesc.
Este corect din punct de vedere legal , intrucat durata preavizului in cazul demisiei nu poate depasi 20 de zile lucratoare ... prin urmare, daca se doreste modicarea acestui termen prin act aditional atunci este perfect legal ... termenul de preaviz nu se poate stabili la o durata mai mare de durata prevazuta in Codul Muncii.
Va multumesc pentru amabilitatea si promptitudinea dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lg. 40/2011 Doina Elena Doina Elena Ce acte aditionale trebuie sa facem? Conform art. 17 alin. 2, lit. d1, vom introdice in contract criteriile de evaluare a activitatii profesionale a ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie ContSters233391 ContSters233391 Buna ziua, As vrea sa stiu daca modificarea in ROI a perioadei de preaviz in cazul demisiei implica necesitatea modificarii in CIM a perioadei de preaviz. ... (vezi toată discuția)
Durata preaviz Android324 Android324 In cazul concedierii (motive neimputabile),care este in conformitate cu normele in vigoare durata preavizului?Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)