Sunt curios daca mai trebuie sa platesc rata la un magazin daca cel ce a facut rata a decedat si nu are nici o proprietate pe numele lui. Drept urmare nu a lasat nici o mostenire iar sotia nu are nici un bun pe numele ei fiind somer.
In ce calitate va ganditi dvs sa platiti acea rata? Rata era facuta pentru ce anume? Ca daca era pentru achizitionarea unui bun, atunci acel bun se poate lua inapoi in contul ratelor restante.
succesorii decedatului, pot da declaratie la notar in termen de 6 luni ca renunta la mostenire si atunci, nu mostenesc ce avea omul... in cazul asta, datorii
Imprumutul a fost o suma de bani...Familia inca nu sa declarat succesorii decedatului, pe contractul imprumutului nu e nici o clauza in care sa zica ca familia trebuie sa plateasca in caz de deces( nu stiu daca ajuta chestia asta) si multumesc de raspunsuri..
Mostenitorii, in urma succesiunii, primesc atat bunurile raposatului cat si datoriile lui. Nu se poate una fara alta. Deci, ori renuntati la tot, ori achitati datoria in calitate de mostenitori.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Imprumut la banca
aura2014
Sotul meu a decedat anul trecut (2013) si avea un imprumut la banca pe 2 ani , imprumut care expira anul acesta (2014) in luna decembrie. Dupa deces eu ... (vezi toată discuția)