avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apel

Buna ziua ! Reclamantul a pierdut procesul pe fond si a facut apel . Paratul nu poate fi gasit pentru a fi citat .si s-a amanat de 8 ori din cauza asta . Nici reclamantul nu si-a platit taxa de timbru pana acum desi aceasta a fost stabilita de instanta (7800 lei noi)si nici n-o va plati .Eu sunt intervenient in acest proces , si intrebarea mea este daca instanta poate sa suspende cauza in situatia asta .sau poate sa respinga apelul ? interesul meu este sa se termine odata procesul ! multumesc!
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 14:33, 17 Iulie 2011
Amuitat sa precizez ca una din masurile astea se va lua la urmatorul termen!
Am o situatie in care procesul a fost suspendat (pt. ca exista un alt proces art.244 alin.1 pct.1) fara a se fi timbrat.
urmeaza sa timbrez cind se va relua.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
eugen82, utilizator
Poate fi aplicat art. 242 pct. 2 (suspendarea judecatii) in conditiile in care eu intervenient( e vorba de proprietatea mea) am participat la toate termenele de judecata (asistat de avocat)? ? ? Cred ca logic ar fi sa se anuleze apelul ca netimbrat! si nu suspendat ! !
Ideea era ca suspendarea poate avea loc inainte de a se plati taxa de timbru, pentru ca cererea de suspendare nu face parte din "cererile" de la art.20 din legea taxelor de timbru, articol care spune ca nicio cerere nu poate fi primita inainte de plata taxei.
Taxa urmeaza a fi platita dupa reluarea judecatii, daca se va relua.
Despre suspendare in conditiile in care dvs. ca intervenient va prezentati fara a fi totusi reclamant sau pirit, nu va pot raspunde, dar avocatul pe care il aveti ce face in afara de a taia chitante???
Avocatul meu ,a cerut aplicarea procedurii de afisare la usa a instantei deoarece paratul nu poate fi gasit (e in Elvetia cu domiciliu necunoscut) Abia acum la ultimul termen i s-a pus in vedere reclamantului sa plateasca taxa de timbru sub sanctiunea anularii apelului ca netimbrat (taxa stabilita de instanta inca de acum 3 termene)Reclamant care dupa ce a introdus apelul nu a mai venit la nici un termen si nici nu cred ca va veni sau va plati taxa foarte mare (7600lei noi).Nu a facut nimeni cerere de suspendare ci doar instanta la ultimul termen a decis si suspendarea si anularea apelului ca netimbrat(si cum taxa se plateste anticipat conf. art 20 ) cred ca asta ar trebui sa se intample!Nu?

Alte discuții în legătură

Recurs? stanceni stanceni Buna ziua, am castigat in prima instanta o cerere de judecata avand ca obiect pretentii, insa parata a facut recurs, in care am urmatoarele \"cu mentiunea de a ... (vezi toată discuția)
Intervenientul în interesul pârâtului trebuie sã timbreze? leusan leusan Exista urm situatie. Un intervenient accesoriu in favoarea paratului este obligat de instanta la plata taxei de timbru egala cu a reclamantului,desi ... (vezi toată discuția)
Actiune anulata ca netimbrata, recurs respins ca nefondat - ce mai pot face? michil michil Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o solutie la problema pe care o intampin. Am chemat in judecata pe Contencios un Biroul al unor executori judecatoresti ... (vezi toată discuția)