avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere de ajutor public judiciar.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere de ajutor public judiciar.

Sunt reclamant intr-un dosar de raspundere civila delictuala si instanta mi-a stabilit o taxa judiciara de timbru foarte mare.
Vreau sa fac o cerere de ajutor public judiciar si am urmatoarele nelamuri:

- declaratia pe propria raspundere ca nu am beneficiat de ajutor public judiciar se poate da olograf, trebuie cumva data in fata notarului?

- care sunt inscrisurile doveditoare ale veniturilor mele? Ar putea fi certificatul de atestare fiscala, declaratia pe propria raspundere olografa ca nu am venituri?

- ce altceva se mai ataseaza la cerere?

- la motivarea in fapt mai scriu cu cine locuiesc, pe cine am in intretinere, ce cheltuieli am si cum le acopar?

- cum ar arata cuprinsul unei astfel de cereri?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 15:34, 21 Iunie 2011
OUG nr.51 la art.6 prevede; beneficiaza de ajutor public judiciar persoanele care;
1). au venituri sub 500,00 lei, pe cap de membru ce locuieste efectiv in locuinta, beneficiaza de scutire de T.T. si de asistenta juridica printrun aparator ales sau din oficiul.
2). au venituri cuprinse intre 500,00 lei si 800,00 lei beneficiaza de ajutorul public judiciar aratat mai sus dar in proportie de 1/2.
Prin persoane se intelege; soti, copii nepoti sau persoane aflate in intretinerea celui care solicita ajutorul public judiciar, ce locuiesc impreuna efectiv (trecute la intretinere daca se locuieste in cladiri cu mai multe apartamente).
Dovezi; acte ce atesta veniturile, tuturor celor ce locuiesc cu solicitantul, Adeverinta de la ANAF-JUdetul X, bunuri mobile(masini tractoare, etc.), imobile (inchiriate), Societati, AF, etc. Tot la acte facturi fiscale e-on electrica si gaz daca este cazul, asociatie de proprietari(chitante), daca aveti in intretinere si alte persoane care nu locuiesc cu dumneavoastra (pensii de intretinere), daca aveti credite bancare, toate aceste trebuiesc sa fie din ultimele doua luni anterioare cererii ajutorului public judiciar.

DECLARATIA; trebuie data pe propia raspundere, pe care o anexati la cererea de ajutor public judiciar cu actele care vi le-am prezentat mai sus.B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor public judiciar A.B. A.B. Dupa aproape 2 ani de stagnare #-o, cazul a ajuns la Judecatorie, imediat fiind intampinat de primul obstacol, „Taxa Judiciara”. X-( Pentru a ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil jonyjack30 jonyjack30 buna ziua. am si eu cateva nelamuriri daca ma puteti ajuta. in 2004 am racunoscut un copil care nu este al meu biologic , am fost in tribunal unde mama a ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru scutire taxa de timbru excelenta32 excelenta32 buna ziua. Aş dori să aflu o în ce condiţii poate cineva solicita scutirea de la taxa de timbru într-un recurs în care judecătorul a stabilit de plata ... (vezi toată discuția)