avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul medical

va rog sa ma lamuriti-stiu ca perioada de concediul medical constituie stagiu de cotizare dar vechime in munca?adica se ia in calcul la stabilirea vechimii in munca sau se exclud perioadele de concediu medical?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 20:00, 21 Iunie 2011
Depinde de ce prevederi aveti in ROI sau CCM...

Pe durata concediului medical, nu prestati activitate iar contractul individual de munca va este suspendat, asa ca in mod normal aceasta perioada nu ar trebui luata in considerare ca vechime in munca.

LEGE nr. 53 din 24 ianuarie 2003 republicată - Codul muncii

ART. 16 (4) Munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă constituie vechime în muncă.
ART. 50
Contractul individual de muncă se suspendă de drept în următoarele situaţii:
b) concediu pentru incapacitate temporară de muncă;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical Alex1806 Alex1806 Concediul medical pentru tbc se considera perioada lucrata?Multumesc (vezi toată discuția)
Conditii vechime in munca adrianaszilagyi adrianaszilagyi Am lucrat intr-o primarie cu contract civil, timp de un an. Doresc sa stiu daca acea perioada se poate constitui ca vechime in munca. Multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu de odihna alisa89 alisa89 Buna ziua!Daca am fost in concediu de crestere copil mai am dreptul la concecediu de odihna?Adică pot recupera concediul din cei 2 ani?Si încă o ... (vezi toată discuția)