avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Concediul medical pentru tbc se considera perioada lucrata?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:36, 1 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Pentru acordarea zilelor de concediu de odihna ,perioadele de incapacitate temporara de munca se considera perioade de activitate prestata.

2. "Perioada de suspendare a contractului individual de muncă în cazul concediului pentru incapacitate temporară de muncă datorată producerii unui accident de muncă sau boală profesională se consideră vechime în muncă", se prevede in art.112 din Legea nr. 346/2002.

3. Perioada concediului medical constituie stagiu de cotizare asimilat pentru pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca dodorel62 dodorel62 1.As dori sa stiu daca atunci cand iei concediul de odihna fie tot ,fie esalonat acea perioada se considera vechime in munca? 2.As dori sa stiu daca atunci ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical boala profesionala dodorel62 dodorel62 Eu lucrez si am boala profesionala ( Pneumoconioza minerului la carbune) si de cel putin 2 ori pe an trebuie sa ma internez in clinica de medicina muncii . ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pt copii pana la 3 ani Paius Genuta Paius Genuta Se scade concediu medical pt copii la pensia anticipata (vezi toată discuția)