avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca

1.As dori sa stiu daca atunci cand iei concediul de odihna fie tot ,fie esalonat acea perioada se considera vechime in munca?
2.As dori sa stiu daca atunci cand esti in somaj sau concediu medical acea perioda se va considera vechime in munca?
3.As dori sa stiu daca esti in pensie de boala cu grad de handicap , aceasta perioada se considera vechime in munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 16 Noiembrie 2012
1. Da, se considera vechime in munca cat si stagiu de cotizare.
2. Perioada de somaj este stagiu de cotizare dar nu este vechime in munca
3. Perioada in care sunteti pensionat pentru o invaliditate este stagiu de cotizare asimilat, nu este insa vechime in munca.

V-am explicat mai sus asa, pentru a intelege ca exista o diferenta intre stagiul de cotizare si vechimea in munca. Puteti avea un stagiu de cotizare mai mic decat vechimea in munca.
dar daca sunt in concediu medical pentru boala profesionala aceasta se considera atat vechime in munca cat si stadiu de cotizatie?
Perioada de suspendare a contractului individual de munca in cazul concediului pentru incapacitate temporara de munca datorata producerii unui accident de munca sau boala profesionala se considera vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical Alex1806 Alex1806 Concediul medical pentru tbc se considera perioada lucrata?Multumesc (vezi toată discuția)
Concediu medical pt copii pana la 3 ani Paius Genuta Paius Genuta Se scade concediu medical pt copii la pensia anticipata (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu daca este posibil asa ceva dodorel62 dodorel62 As dori sa va relatez o poveste la care solicit un raspuns concret Am 30 de ani vechime si varsta de 50 de ani (4 ani gr1,10 gr2 si restul la birou) lucrand ... (vezi toată discuția)