avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale autorizare ob. de activ.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

autorizare ob. de activ.

Buna,

daca am ca obiect de activ. trecut in statut, comercializarea de paine...si vreau sa iau o franciza pe produse de patiserie pt. comercializarea lor, am nevoie de vreo alta autorizare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AMF2010 , utilizator 23:40, 23 Iunie 2011
Ma indoiesc sa aveti numai pentru comercializare faranciza, dar ma rog....se poate intampla. Parerea mea este ca sunt pretabile urmatoatele:
- 1071 - Fabricarea painii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie
4724 - Comert cu amanuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, in magazine specializate
ce aveti in STATUT sau act constitutiv trebuie cerut la ORCT in vederea autorizarii conform legi.Succes!
@ovidiu7676, nu v-am inteles deloc.

eu deschid doar un punct de lucru, unde pe langa comercializare prod. alimentare, o sa am si o franciza pe ceva produse de patiserie gen "fornnety"...si intrebam ce cod caen trebuie sa trec, in modelul tipizat (model 2 pt. deschidere punct de lucru) la activitati desfasurate la acel punct de lucru.

Atunci cand se deschide un punct de lucru, trebuie trecute toate codurile caen ale activ. ce le voi desfasura la punctul de lucru respectiv? (mai pot adauga pe parcurs?) (la registru se plateste in functie de cate coduri caen trec in formular?)

In speranta ca intelege cineva ce intreb :),
Multumesc!
Explicatia este simpla: pe cererea catre ORC (model 2) veti trece codurile CAEN pentru toate activitatile ce doriti sa le desfasurati, cu conditia ca acestea sa fie cuprinse in actul constitutiv al societatii.
In caz contrar, in hotararea AGA, pe langa deschiderea unui sediu secundar, veti mai introduce un punct referitor la completarea obiectului de activitate al societatii cu activitatile lipsa.
Oricand, printr-o hotarare AGA veti putea completa obiectul de activitate desfasurat la orice sediu, prin introducerea unor noi coduri CAEN.
La ORC nu platiti in functie de nr. codurilor CAEN trecute in formular.
Multumesc mult Dana!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Simigerie sara-ioana sara-ioana Buna.Am nevoie de informatii in ceea ce priveste deschiderea unei simigerii,si mai exact ce fel de acte,autorizatii imi trebuie,va rog! daca ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Codul caen pt deschidere covrigarie Frezia84 Frezia84 Am o nelamurire va rog: care este codul caen pt activitate principala a unei covrigarii: 1071 - Fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor şi a produselor ... (vezi toată discuția)
Codificare corecta? ypo ypo Avem un srl cu activitati cod caen:4778-comert cu amanuntul al altor bunuri noi in magazine specializate.Vrem sa vindem tevi,filtre unei alte firme,si marfa o ... (vezi toată discuția)