avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale clauze abuzive in contract telefonie si internet - ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

clauze abuzive in contract telefonie si internet - persoana juridica

Ca persoana juridica am fost nevoita sa inchei un contract de telefonie si internet cu o mare firma cunoscuta si acum constat ca trebuie sa inchei activitatea deoarece nu mai am capital sa o finantez si activitatea nu mai merge. Firma nu mai are sediu de la 1 iulie 2011, ceea ce am comunicat si la cei cu care am contract.
Raspunsul lor este ca nu pot rezilia pana la finalizarea perioadei contractuale. Cred ca si voi cunoasteti aceste abuzuri. Daca cer rezilierea ceea ce am si facut, desigur motivat(firma nu mai are activitate ) a murit ca multe altele, tot treuie sa platesc abonament pana la finalizarea perioadei. #-o. Ce credeti ca mai este de facut. Ma gandesc sa fac reclamatie la protectia consumatorului sa invoc si legea nr.161/2010 cu clauzele abuzive.
As vrea un sfat de la cineva care a trecut si a rezolvat o astfel de problema.
Cel mai recent răspuns: independent , utilizator 14:13, 11 Noiembrie 2011
in cazul dvs e vb de un contract intre doua societati. pt nerespectarea contractului sau alte probleme cu firma de telefonie, va adresati instantei de judecata
Ordonanta nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor
Statutul, prin mijloacele prevazute de lege, protejeaza cetatenii in calitatea lor de consumatori, asigurind cadrul necesar accesului neingradit la pro duse si servicii, informarii lor complete despre caracteristicile esentiale ale acestora, apararii si asigurarii drepterilor si intereselor legitime ale persoanelor fizice impotriva unor practici abuzive, participarii acestora la fundamentarea si luarea deciziilor ce ii intereseaza in calitate de consumator.
In sensul prezentei ordonante se intelege:
# consumator: persoana fizica care dobindeste, utilizeaza ori consuma, ca destinatar final, produse obtinute de la agenti economici sau care beneficiaza de servicii prestate de acestia;
Solicitati insolventa. Din acel moment nu vor mai curge penalitatile pentru sumele datorate. In conditiile in care nu vi se poate imputa falimentul fraudulos, atunci nu aveti de ce sa va faceti griji. Creditorii vor fi platiti doar din capitalul firmei. Si daca acesta nu mai este..:D
Aceasta problema cu rezilierea inainte de termen in conditiile suspendarii activitatii firmei am rezolvat-o. Cum? M-am adresat in scris directorului general si directorului directiei juridice si astfel ne-am incheiat in scurt timp toate obligatiile iar acum pot sa va spun inca odata ca sunt fff multe situatii in care nu rezolvam nimic daca nu ne ducem cu problema direct la pozitiile de top managemnt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze reziliere contract internet bobeicaalin bobeicaalin Buna ziua, Am un abonament de internet mobil de la vodafone(cea mai proasta alegere) si nu il mai vreau,mentionez ca mai am vreo 6 luni de contract.Conform ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive in contract abonament telefonie ContSters159316 ContSters159316 [b] stimati colegi, am urmatoarea situatie :\ persoana juridica are contract abonament cu firma de telefonie pentru un nr de 100 numere si dorim ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract cu firma de telefonie andreeaaura andreeaaura Am un abonament (pe persoana juridica) cu o firma de telefonie mobila care expura in luna octombrie a.c. Am solicitat rezilierea contractului pe motiv ca ... (vezi toată discuția)