avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contract de munca desfacut în perioada de maternitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contract de munca desfacut în perioada de maternitate

O persoana angajata pe durata determinata, pana la 14.06.2008, a nascut in 15.05.2008. I s-a platit concediul de maternitate pana in 14.06.2008, dupa care i s-a comunicat ca nu i se mai plateste CM si ca i se desface contractul de munca. Cred ca este un abuz,stiu ca, CM se suporta din asigurari.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 22:18, 26 Iulie 2008
Mi se pare corecta decizia angajtorului, intrucat de la data de 14.06.2008 contractul individual de munca a incetat de drept la expirarea perioadei pentru care a fost incheiat.
Daca s-a decis prelungirea sau transformarea c.i.m. din durata determinata in durata nedeterminata , atunci decizia luata poate constitui un abuz.
Contractul individual de munca fiind incheiat pe perioada determinata cu acordul partilor, termenul a expirat la data de 14.06.2008.In continuare persoana in cauza poate beneficia de indemnizatie de maternitate adresandu-se Casei de Asigurari de Sanantate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim determinat incheiere uka-raluca uka-raluca Buna ziua, Am avut un agajat cu perioada determinata de munca.i s-a terminat perioada contractuala si am decis ca sa nu o mai prelungim, deoarece acesta ... (vezi toată discuția)
Contract determinat- nedeterminat Villavi Villavi Bună ziua, m-am angajat anul trecut în octombrie cu contract determinat în locul cuiva ce era în concediu de maternitate , menționez că acest contract ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata tullio tullio Buna ziua, va rog daca se poate sa-mi spuneti de cate ori are dreptul angajatorul sa reinnoiasca contractul de munca pe perioada determinata aceleiasi ... (vezi toată discuția)