Am o Sc care a adunat datorii catre ANAF (debit : 9000 ron si penalitati 7000 ron cu aproximatie)...Ideea e ca datorile s-au adunat din cauza impozitului forfetar si a crizei economice...Intre timp activitatea si-a mai revenit putin.....adik nu mai merge pe minus...ci pe 0...Vreau sa achit aceste sume esalonat, dar nu pot oferi grantii(imobil sau altceva)...vreau doar o simpla intelegere scrisa cu Anaf-ul prin care imi iau angajamentul ca in termen de un an-doi platesc toata suma, in schimbul a stoparii cresterii penalitatilor(caci ma gandesc ca nu pot obtine anularea lor)...E posibil acest demers?Ce trebuie sa fac pt asta?Sau....sa astept sa adun datorii mai multe sa fiu chemat la politia economica sa mi se faca stopajul la sursa si sa cer faliment?
nu este posibila o asemenea tranzactie cu ANAF, legea nu permite.
Falimentul este cea mai mica problema daca veti fi chemat la politie ptr cercetari - savirsirea infractiunii de evaziune fiscala.
va propun sa achitati in primul rind impozitele cu stopaj la sursa (cele aferente salariilor) si anume doar debitul principal. Nu uitati sa mentionati acest aspect pe OP si nu le achitati in contul unic deoarece repartizarea sumelor de catre ANAF se va face pe dobinzi si penalizari.
Atunci puneti-le o intrebare. Ce vor face daca d-voastra va declarati insolventa?
Daca nu vi se poate imputa nimic atunci nici datoriile nici penalitatile nu le veti plati personal ci societatea are aceasta obligatie. Si daca nu mai aveti nimic pe firma, adica daca nu puteti vinde ceva din activele firmei pentru a achita datoriile, atunci sa vina superinteligentii de la finante si sa recupereze datoriile.
nu sunt datorii la impozitul pe salarii, ci doar pt impozitul pe profit.multumesc de raspunsuri...o sa ma descurc cumva...doar ca as fi vrut sa caut o solutie ca toata lumea sa fie multumita...atat anaf-ul cat si administratorul societatii.nu stiu de ce, dar cred ca guvernantii nostri vor sa distruga toate societatile mici...ca doar combinatiile lor se fac cu societatile mari...O zi buna va doresc