avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preavizul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preavizul

As dori sa-mi spuneti care este durata programului de lucru in perioada de preaviz? Eu fiind in preaviz, trebuie sa stau 8 ore la serviciu. Cand imi pot rezolva problemele legate de nota de lichidare si actele necesare pentru dosarul de somaj ? Fac mentiunea ca in decizia de concediere mi se comunica doar perioada preavizului nu si timpul de lucru.
Multumiri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:19, 22 Iunie 2011
Si in perioada preavizului trebuie sa respectati programul normal de munca (8 ore). Lichidarea si dosarul pentru somaj le faceti dupa incetarea activitatii cand veti primi decizia si adeverina necesara la somaj.


Prevederea la care faceti referire ( cea cu 4 ore pe zi in preaviz )era prevazuta in art.74 alin.3 din CCMN 2007/2010 care si-a incetat aplicabilitatea la 01.01.2011.

Va multumesc pentru lamuriri. Totusi indraznesc sa va mai pun o intrebare. Tine sigur si de sarcinile de serviciu, dar si de bunul simt. Daca in perioada de preaviz angajatul este solicitat sa faca o deplasare care depaseste cele 8 ore de serviciu obligatorii, cese intampla daca refuza?
Poate refuza,in mod argumentat.In acest sens va notifica in scris angajatorul.Daca nu se rezolva pe cale amiabila,angajatul poate sa adreseze ITM.

Stimate domn, orele suplimentare nu sunt obligatie contractuala. Ca se intampla peste tot si nu sunt remunerate cum se cuvine, asta e altceva. Ca niciun angajator nu tine evidenta acestor ore, asta e cu totul altceva... Insa legal, cu sau fara preaviz, orele suplimentare nu sunt obligatie contractuala decat daca sunt trecute in CIM sau in fisa postului. Si 100% din cazuri nu sunt trecute.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
andymaurul, utilizator
Asta inseamna ca daca angajatul a predat pe baza de proces verbal tot ce tinea de activitatea sa ( ma refer la activitate de resurse umane) unui salariat care preia sarcinile celui concediat, acesta din urma poate folosi ca argument acest lucru ?

Alte discuții în legătură

Preaviz simavio simavio buna ziua daca la o soc.com. s-au desfintat cateva locuri de munca este corect dpvl ca in perioada de preaviz angajatul sa vina 4 ore la munca si 4 sa-si ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru in preaviz pialeone pialeone Buna ziua Intrebarea mea este daca este valabil articolul 74 alin.3 din CCM la nivel national 2011-2014 care spune ca: (3) În perioada preavizului, ... (vezi toată discuția)
Pontaj in perioada preavizului Megan Megan BUNA ZIUA! AM FOST IN CIC 2 ANI. CAND AM REVENIT LA SERV PATRONUL MI-A SPUS CA POSTUL PE CARE AM FOST ANGAJATA SE DESFIINTEAZA INCEPAND CU PRIMA MEA ZI DE ... (vezi toată discuția)