avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie sau act de vanzare-cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie sau act de vanzare-cumparare?

in cazul in care esti coproprietar impreuna cu fratele si mama, dar vrei sa lasi casa copilului...cum e mai sigur/ieftin sa procedezi? cu donatie sau act de vanzare-cumparare? Stie cineva sa-mi spuna cam ce ar insemna din punct de vedere material si juridic -si intr-un caz si in celalalt?
Cel mai recent răspuns: carmen-rodica , utilizator 09:24, 22 Iunie 2011
contract v-c, vb cu un avocat
crisv a scris:

contract v-c, vb cu un avocat

Vorbiti cu un notar, actul (indiferent ce forma alegeti) trebuie intocmit la notarul public, autentificat de acesta si intabulat in cartea funciara (tot de notar). Ca si costuri, nu e foarte mare diferenta intre donatie si vanzare cumparare, exista niste reduceri la plata impozitului pentru venitul din transferul proprietatii imobiliare in cazul donatiei. Ca si siguranta, va recomand vanzare-cumparare, dar in ambele cazuri este necesar ca imobilul sa fie intabulat si cu taxele si impozitele achitate la zi.
Va multumesc frumos!

O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire adidenisa adidenisa Ce diferenta este intre contract vanzare cumparare a unui imobil?? si Contract vanzare cumparare cu titlu de dontie???.Referitor la impozite si la siguranta ... (vezi toată discuția)
Locuinta criss1122 criss1122 Cat este tariful pentru a trece un apartament de pe un nume pe altul? (vezi toată discuția)
Cedarea sau vânzarea unei parti Anisoaraflori Anisoaraflori Bună ziua, suntem 4 frați moștenitori. S-a stabilit ca fiecare avem 1/4 din imobil. Unul dintre frați vrea sa îmi dea partea lui. Se poate face acest ... (vezi toată discuția)