Bunica mea a murit pe 20 iunie 2011 intr-un accident banal.a iesit pana la magazinul din sat,iar un individ care efectua o manevra de marsarier a lovit-o,dupa care a si calcat-o,fapt ce i-a adus decesul.tin sa precizez ca individul avea o alcolemie de 0,56gr/l in sange.urmarirea penala ar fi trebuit sa inceapa deja.ma pot ocupa de cazul ei tinand cont ca am si studii juridice?vreau sa fiu sigura ca individul isi primeste pedeapsa de minim 5 ani de detentiune.pot cere anularea permisului de conducere al acestuia?
nu vreau sa te dezamagesc, insa nu va [rimi inchisoare cu executare, oricat de mult te-ai stradui tu, daca nu mai are si alte antecedente. E ucidere din culpa si mai toata practica e pe aceasta directie. Cam asta e cu pedeapsa privativa de libertate. Cat priveste carnetul de conducere, pe acesta il va pierde, la finalul litigiului, pentru o perioada de 1 an, dupa care se va prezenta din nou la examen si il va redobandi. Pe toata perioada litigiului, in schimb, va circula pe baza unei dovezi eliberate de instanta.
Concentreaza-te pe latura civila a cauzei.
Din pacate asa este practica.... va primi o pedeapsa care cel mai probabil va fi cu suspendare.
Insa, puteti solicita despagubiri materiale si morale.
Va puteti sustine cererile singura in fata organelor de urmarire penala si in fata instantei insa este recomandat sa va angajati un avocat in astfel de situatii.
Este adevarat ca in circumstantele prezentate de dvs. sunt sanse sa se aplice o pedeapsa cu suspendare dar se poate aplica si o pedeapsa cu executare.
Singura nu veti putea pune concluzii in instanta decat daca sunteti mostenitor acceptant,ceea ce eu nu cred.
Sa se constituie parintii dvs. si parte civila in procesul penal.Sa mearga la parchet sau la politie,in functie de locul unde se afla dosarul si sa depuna cererea.
Va fi greu sa-l vedeti dupa gratii pe vinovat. De regula se da ceva cu suspendare si se anuleaza permisul. Pt ucidere din culpa sub influienta alcoolului nu se elibereaza dovada de circulatie provizorie. Veti putea insa obtine daune de la firma de asigurare RCA a vinovatului.
Mihaela, imi pare rau pentru bunica ta.
Dar nu cred ca vei putea obtine pedeapsa cu executare pentru ca sincer, ca si parere personala, nu cred ca este cazul. De ce spun asta: pentru ca nu ai precizat, banuiesc ca bunica ta nu era nici pe trotuar (presupunand ca exista trotuar), nici pe trecerea de pietoni. Drept urmare o vina o are si ea, pentru ca in viziunea mea ea nu avea ce cauta pe carosabil. Bineinteles ca asta nu scuza fapta celui cu masina, doar ca este suficient cred eu pentru a nu primi pedeapsa cu executarea.
Omor din culpa
MujaSamuel
Salut am si eu o intrebare. Recent am avut un accident in care am acrosat o batranica. S-a intamplat asa. Mergeam pe o strada secundara nemarcata cu pietris . ... (vezi toată discuția)