avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Omor din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Omor din culpa

Salut am si eu o intrebare. Recent am avut un accident in care am acrosat o batranica. S-a intamplat asa. Mergeam pe o strada secundara nemarcata cu pietris . Mergeam cu viteza a 2-a si am incercat sa schimb in viteza 3-a nu mia intrat in viteza. M-am uitat o secunda la schimbator iar cand m-am uitat iar la drum masina a luato spre stanga. Atunci am tras dreapta si am calcat frana. Fiind pietris am intrat in derapaj pe pietris am derapat 50 cm si am intrat pe iarba.Atunci am vazuto pe batranica am tras de volan stanga si am calcat frana la maxin. Datorita ierbi umede am alunecat si am acrosato cu semnalizarea dreapta fata. Batrana a cazut in sant (se afla la aproximatinv 70 cm de sant) m-am coborat din masina iam dat primu ajutor. Am chemat un echipaj al salvari.Dar batranica a murit peste 2 ore la spital. Nu am baut nu am plecat de la locul faptei. M-am supus tuturor testelor. Intrebarea mea este . Ce pedeapsa o sa primesc. Permisul il aveam recent. Cu 2 luni inainte de accident. Iar masina miam cumparato in ziua accidentului.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 20:34, 3 Decembrie 2012
Nu are relevanta de cand aveati permis si nici faptul ca masina era cumparata in ziua accidentului.

Pedeapsa pentru omor din culpa este reglementata de codul penal si poate fi cuprinsa intre 1 si 5 ani inchisoare.

In functie de probele administrate, de apararile pe care le faceti, exista posibilitatea aplicarii unei suspendari a pedepsei cu inchisoarea.

Art. 178

Uciderea din culpă

Uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Din cate am auzit si de la alte cazut am inteles ca se poate da si cu suspendare. In ce conditi???
Dacă totul e așa cum spuneți, veți primi o pedeapsă cu suspendare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
Patrick_, utilizator
Nu ar avea vreun rost sa ascund ceva. Batranica a fost constienta dupa accident. Doctori miau spus ca daca nu era asa batrana supravietuia(78 de ani)
Permisul de conducere imi va fi anulat definitiv?

Alte discuții în legătură

Accident cu victima electrosystem electrosystem Un prieten angajat sofer la o firma de distributie medicamente a accidentat mortal (in timpul programului) o batrana pe o trecere de pietoni semnalizata ... (vezi toată discuția)
Pieton lovit pe trecere, cu 45 de zile ingrijiri medicale ToneCezar ToneCezar Buna ziua, in luna August am accidentat o batrana aflata in traversare unei treceri de pietoni, din Sectorul 5. Drumul era cu o singura banda pe sens, iar in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima b_george b_george Buna ziua . Sunt foarte confuz ... Am avut un accident destul de ciudat : Accidentul s-a produs acum 1 an si jumatate, veneam dinspre Brasov spre Bucuresti, ... (vezi toată discuția)