avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inchiriat autoturism factura cu tva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inchiriat autoturism factura cu tva

Buna ziua,

Stie cineva daca si pentru inchirierea autoturismelor trebuie despsa la finante notificarea in cazul in care se doreste facturarea cu tva? Exista vreo diferenta intre inchiriat si chirie?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ioanaep , utilizator 10:05, 22 Iunie 2011
Diferenta este intre bunuri imobile si bunuri mobile.
Cred ca v-ati gandit la inchirierea imobilelor, care este intr-adevar scutita si se poate opta pt facturare cu TVA.

Inchirierea unui autoturism nu este scutita de TVA, asa ca dvs nu aveti de ce sa depuneti notificare la ANAF.
multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare tva chirii deacroxana deacroxana Buna ziua! In cazul in care dau in chirie un autoturism si colectez tva, trebuie facuta notificare la finante? (vezi toată discuția)
Trebuie sa declar la finante? ariana03 ariana03 Buna ziua, In cazul incheierii unui contract de inchirere cu o alta firma trebuie ca societate sa declar contractul la finante? Daca da..care este baza ... (vezi toată discuția)
Valoarea unui contract de chirie este purtatoae de tva? valygl valygl buna ziua!am inchiriat de recent un spatiu de la o persoana juridica cu valoarea de 1000 ron pe contract si dupa doua luni sa ma anunte ca imi adauga tva de la ... (vezi toată discuția)