avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare cu uzufruct viager

Parinti mei au vandut un apartament cu doua camere cf 1 unui nepot de frate din partea mamei cu contract de vanzare-cumparare cu rezerva uzufruct viager in favoarea lor.Am aflat acest lucru cerand un extras de informare,iar actul a fost redactat deun notar public in 2002.Tatal meu a murit in 2006 ,iar mama traieste dar nu vrea sa-mi dea nicio explicatie .Mentionez ca acest nepot in anul 2002 abia implinise 18 ani si nu avea de unde sa-i plateasca o suma atat de mare si anume 10.000$ .Daca in extrasul de informare nu se specifica NICI UN PRET ,inseamna ca acest act este o donatie deghizata??Ce as putea face??Se poate anula un astfel de act??Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 09:40, 22 Iunie 2011
Buna ziua !
Anularea acestui act de vanzare-cumparare este foarte greu de facut , luati legatura cu un avocat care sa va consilieze raportat la documentele existente .
Extrasul nu contine detalii cu privire la sumele de bani , ci numai la situatia juridica a imobilelor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cu uzufruct viager miky76 miky76 Parinti mei au vandut un apartament cu doua camere cf 1 unui nepot de frate din partea mamei cu contract de vanzare-cumparare cu rezerva uzufruct viager in ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza uzufruct viager marius2222 marius2222 Bunicii mei ,de pe mama ,au facut un act de intretinere cu clauza de uzufuct viager lui nepotul lor,fiul lui matusa mea (eu fiind tot nepotul lor).Contractul a ... (vezi toată discuția)
Mostenire proprietate Kentanos Kentanos Am un contract de vanzare-cumparare pentru o mostenire cu uzufruct viager. Ma intereseaza daca dupa decesul parintilor acest testament (act) se poate ataca in ... (vezi toată discuția)