avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Sunt in divort, iar minorul a fost incredintat prin ordonanta presidentiala mamei. Vorbind cu o avocata, am fost sfatuit sa trimit din proprie initiativa bani sotiei "pentru nevoile copilului". Nu este nicio hotarare judecatoreasca in acest sens (nici macar nu s-a cerut acest lucru), dar a spus ca ajuta la dosar si altfel m-ar putea acuza ca nu m-am interesat de binele copilului. Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac? Sa trimit bani?
Mentionez ca de cand i-a fost incredintat copilul, mi-a refuzat orice legatura cu copilul, nu m-a lasat deloc sa-l vad si nici sa vorbesc la telefon cu el.
Cel mai recent răspuns: mikas , utilizator 14:39, 22 Iunie 2011
adica dvs nu trimiteti bani pt intretinerea copilului decat obligat de instanta? cum dovediti ca va pasa de copil ?
gi_jane2 a scris:

adica dvs nu trimiteti bani pt intretinerea copilului decat obligat de instanta? cum dovediti ca va pasa de copil ?

...iar mama obligata de instanta, cu executor judecatoresc si politie la usa nu permite copilului sa-si vada tatal. Asta considerati normal, nu? Sau credeti ca un leu din ce as trimite eu ar ajunge la copil direct sau indirect? Scutiti-ma de astfel de "sfaturi"!!!
am fost sfatuit sa trimit din proprie initiativa bani sotiei "pentru nevoile copilului".....dar a spus ca ajuta la dosar si altfel m-ar putea acuza ca nu m-am interesat de binele copilului.
La care dosar ajuta? ati cerut si dvs custodia minorului?

Mai bine asteptati sa se pronunte instanta asupra valorii pensiei de intretinere. Daca aveti dosarul de divort pe rol, pensia de intretinere va fi acordata incepand cu data intreoducerii actiunii, iar daca la dosar exista si adeverinta privind veniturile dv. instanta va dispune infiintarea popririi si angajatorul va fi obligat sa retina si banii din urma...
"Sau credeti ca un leu din ce as trimite eu ar ajunge la copil direct sau indirect?"
Ce ar trebui sa intelegem de aici? ca sotia dvs foloseste acei bani ptr ea in timp ce copilul este nemancat si neambracat?sau are atat de multi bani incat acesti bani ii doneaza?

Alte discuții în legătură

Buna ziua sarbu andreea sarbu andreea in urma cu 2 ani m-am despartit de sotul meu in fapt nu legal in urma casatoriei au rezultat 2 fete cea mare de 6 ani iar cea mik de 3 ani.In urma cu 2 luni ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere ildikogabriela ildikogabriela va rog din suflet sami spuneti daca sotul meu are un copil din prima casatorie dupa care plateste o pensie de intretinere,si copilul este plecat in spania cu ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului sorin77 sorin77 as vrea sa stiu in ce conditii eu ca tata as putea obtine incredintarea minorului.sunt in divort cu sotia din culpa comuna,ea a cerut incredintarea catre ea cu ... (vezi toată discuția)