va rog din suflet sami spuneti daca sotul meu are un copil din prima casatorie dupa care plateste o pensie de intretinere,si copilul este plecat in spania cu mama lui de foarte multi ani , cum trebuie sa procedeze sa stie cine beneficiaza de pensie? si nu are dreptu sa ceara in instanta sal vada? banii merg la domiciliul bunicii materne,care este imputernicita de catre fica ei sai scoata. da dar de unde stim noi ca banii ajung la minor? pana la urma vrem si noi sa intelegem cui platim pensie de intretinere? va multumim anticipat!!!!
Da, poate cere in instanta sa aiba un program de vizita.
Tatal are o legatura cu copilul lui, adica vorbesc ? De cat timp nu s-au mai vazut ?
Pensia o poate trimite la adresa mamei, dar va costa mai mult transferul.
In instanta poate cere ca pensia s-o plateasca in natura, sa trimita pachet lunar copilului cu ce ii trebuie.
nu sau mai vazut de 12 ani si nici nu tin legatura...dar daca pensia de intretinere o ia bunica materna, tatal nu are dreptul sa stie daca copilul beneficiaza de ei? se poate cere in instanta sa se faca o ancheta sociala? daca bunica materna foloseste banii pentru ea, el cui plateste pensie? bunicii ? vrem sa stim daca ajung banii la copil... va multumesc din suflet!! o zi buna va doresc.....
In acest caz, e cam greu sa restabileasca o legatura cu copilul dupa atatia ani, adica ar fi parut ca il intereseaza sa-si vada fiul daca ar fi cerut mai devreme, nu dupa 12 ani. Copilul abia daca il mai cunoaste, nu cred ca i se poate impune sa-si vada tatal, daca va dori copilul ( poate fi intrebat prin comisie rogatorie), se poate stabili si vizita in vreun fel.
De bani, beneficiaza si copilul oarecum, indirect. Pe acel copil il creste mama si cu banii tatalui. E ca si cum sotul dvs trimite copilului, iar mama din banii ei, isi ajuta si mama.. e la fel.
Daca vreti altfel, v-am zis, sa ceara plata in natura, desi nu cred ca s-ar accepta cat tatal nu cunoaste nevoile copilului.
Mai puteti sa solicitati adresa mamei si sa-i trimiteti acolo unde e.
Ma tem ca instanta competenta ar fi cea din Spania... si mai bine ar fi sa incercati sa va contactati copilul, in rest, nu face diferenta dupa atata timp pe numele cui si la ce adresa trimiteti banii, ori ii trimiteti in Spania, ori la bunici, tot in functie de venituri mama apreciaza cat isi permite sa-si ajute parintii DACA acolo se duc banii.
E cam greu sa nu va intereseze de copil, dar de banii cu care creste. Incercati mai bine sa innodati o legatura.