Buna ziua!!Luna trecuta am castigat procesul de vizitare a copilului meu in varsta de 5 ani:Ddupa o lunga perioada in care mi s-a interzis orice legatura cu el.Azi primesc ca urmare a nemultumirii mamei lui,o citatie acasa,de majorarea pensiei alimentare.In urma cu trei ani s-a stabilit in instanta o plata a pensiei de intretinere raportata la venitul minim pe economie de 130 de lei.Vazand ca nu reusesc sa am un loc de munca si un salariu decent am hotarat sa plec in Spania,la munca.In felul acesta reuseam sa ii trimit copilului o suma de 4 ori mai mare,lunar si colete cu tot ce avea nevoie minorul.Fosta mea nevasta vazand cum stau lucrurile si obisnuindu-se cu sume mult mai mari decat cele stabilite,doreste acum si mai multi bani.Devenind rezident si muncind de cateva luni cu acte in regula,au determinat-o sa ataseze la dosar adresele de la locul meu de munca si ale domicililui meu din Spania(spuse in diverse discutii de tatal meu,ei)solicitand 25%din salariul meu actual.Va rog sa ma sfatuiti cu ce trebuie sa fac pentru ca hot.data acum trei ani sa ramana aceeasi!Precizez ca nu castig foarte mult,lucrez ca zidar si banii imi ajung numarati de pe o luna pe alta,atat cat sa mananc si sa-mi platesc chiria.Va multumesc!
Daca veniturile parintelui obligat la plata pensiei de intretinere pentru minor au crescut, partea interesata se poate adresa instantei cu o cerere de majorare a cuantumului acesteia, care se depune la Judecatoria de pe raza domiciliului reclamantului sau paratului. Numai instanta poate majora pensia de intretinere prin hotarare judecatoreasca. Dovada principala a acestei actiuni este inscrisul din care sa rezulte cresterea veniturilor celuilalt parinte.
Sa ramana aceeasi suma ca pensie de intretinere pentru copil este destul de putin probabil, dar nu e obligatoriu ca instanta sa aprobe 25 % din cat castigati deoarece trebuie avute in vedere si necesitatile dv. Asadar, va trebui sa prezentati o adeverinta de salariu, o dovada despre cat cheltuiti pentru chirie, transportul la / de la locul de munca, hrana, produse de igiena / curatenie, utilitati (daca platiti, separat de chirie, gaz, lumina, apa) etc...
Pe de alta parte, daca ii puteti trimite lunar o suma de 4 ori mai mare, plus colete... e posibil ca pensia de intretinere sa fie... majorata.
...poi tocmai asta nu inteleg eu....da,ea a facut deja cerere de majorare a cuantumului pensiei alim.depusa la judecatorie.Dar cum face ea dovada veniturilor mele daca eu locuiesc in Spania?Se va ocupa judecatoria de cercetarea veniturilor mele...sau care sunt servicile abilitate sa faca acest lucru ,pentru ca eu stiu ca legea privacy este peste tot....astept raspuns,multumesc!
Fosta sotie va declara in instanta ca aveti contract de munca si e probabil ca judecatorul va va cere sa depuneti la dosar un document din care sa reiasa ce salariu aveti. Si sunteti obligat sa va conformati.
Nu se mai pune problema confidentialitatii salariului in aceasta situatie...
Multumesc de raspunsuri!Dar nu inteleg partea cu "obligatul"..obligat de cine si de ce? Eu nu stiu daca reusesc sa vin in tara la proces,ce se va intampla in aceasta situatie?
Cuantum pensie de intretinere
Se poate cere instantei ca pensia alimentara pentru minor sa fie stabilita nu ca o valoare fixa in lei ci ca o proportie de 1/4 din venitul lunar, avand in ... (vezi toată discuția)