avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... taxa de timbru pe o contestatie
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

taxa de timbru pe o contestatie

m-am inscris la masa credala a societatii aflate in insolventa cu creante salariale ,am platit taxa de 120lei+0,3 lei tb. judiciar.Taxa trebuia achitata ? Daca nu in baza caruia art. din lege?
Am depus o singura contestatie in care am contestat 3pozitii, 2creante garantate,si una salariala .
La primul termen de judecata a contestatie la tabelul preliminar (pe citatie) nu a fost scris nicio taxa de timbru pe care s-o mai achit.
A doua citatie cu urmatorul termen de judecata ,a venit si "achitati taxa jud. de timbru pentru fiecare dintre cele doua contestatii impotriva tabelului preliminar de creante referitor la ( cele inscrise la creante garantate), fara cea salariala contestata(total 240lei+0,60lei tb.judicia)
In ce art. din lege scrie ca trebuie sa achit aceste doua pozitii, tinand cont ca am depus o singura contestatie,si taxa judiciara nu a fost trecuta in prima citatie sau primul termen de judecata?
Sa achit sau nu taxa , tinand cont de cele aratate.Cu articole din lege.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 10:15, 24 Iunie 2011
Buna seara .
Legea cadru privind taxele de timbru este Legea 146/1997.
Normal ar fi ca sa se perceapa o singura taxa, fixa, pentru cererea introductiva principala,nu cate o taxa pentru fiecare creanta contestata in aceasta cerere .
Contestati acest mod de percepere a taxelor de timbru .
Marius Bote .

m-am inscris la masa credala a societatii aflate in insolventa cu creante salariale ,am platit taxa de 120lei+0,3 lei tb. judiciar.Taxa trebuia achitata ? Daca nu in baza caruia art. din lege?

Din punctul meu de vedere NU trebuia sa achitati taxa
Creantele salariale se inscriu de catre lichidator din oficiu fara o cerere de admitere a creantei.

A doua citatie cu urmatorul termen de judecata ,a venit si "achitati taxa jud. de timbru pentru fiecare dintre cele doua contestatii impotriva tabelului preliminar de creante referitor la ( cele inscrise la creante garantate), fara cea salariala contestata(total 240lei+0,60lei tb.judicia)
In ce art. din lege scrie ca trebuie sa achit aceste doua pozitii, tinand cont ca am depus o singura contestatie

Ati depus o cerere care contine 3 contestatii , din punctul meu de vedere trebuiesc platite 3 taxe

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pozitiilor contestate din tabelul preliminar. freddy&a freddy&a din luna octombrie 2010 pana in luna acesta , societatea nu mi- platit salariu. In luna ianuarie a intrat in insolventa, inscriindu-ma la masa credala( tabel ... (vezi toată discuția)
Datorie aparuta in tabelul final de create dar platita tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, In calitate de debitor am cerut intrarea in proced simplificata de insolv si faliment, instanta a acordat termen de definitivare a ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara contestatie tabel preliminar gratiana gratiana Buna ziua, as avea o nedumerire...am depus o declaratie de creanta la un dosar de faliment, [u]timbrata cu taxa jud. de timbru cu 120 lei[/u] si timbru jud. ... (vezi toată discuția)