As dori sa stiu daca numarul de zile de preaviz depinde de numarul de ore care sunt trecute pe cartea de munca. Adica daca eu am trecute doar 2 ore pe zi e legal sa mi se ceara un preaviz de 2 saptamani? Multumesc
Preavizul nu depinde de durata timpului de munca - norma intreaga sau norma de timp partial.
Este legal, durata preavizului in caz de demisie nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
in urma reducerii de personal am fost transferata in alta localitate pe acelasi post la aceiasi firma am refuzat va rog sa-mi spuneti daca cer somaj firma este obligata sa-mi dea sau singura solutie este demisia ?
Numai daca concedierea are la baza motive care nu tin de persoana salariatului - desfiintarea postului, falimentul sau reorganizarea judiciara a societatii etc.
In cazul incetarii c.i.m. prin demisie (art.79 C.mun.) sau prin acordul partilor (art.55 lit.b C.mun), salariatii nu beneficiaza de somaj.