va rog, daca ma poate ajuta cineva, am nevoie de cateva raspunsuri.
Am lucrat, pana la sfarsitul anului 2007, la o organizatie. Mi s-a incheiat contractul de munca cu art. 65 CM (restrangerea activitatii). In luna iulie 2008, am primit o citatie si, prezentandu-ma la politie, am aflat ca sunt acuzata de fostii mei sefi de delapidare si fals in inscrisuri. (Reclamatia a fost facuta din partea persoanei juridice, desi prejudiciate erau persoane fizice) Ei lipseau uneori din tara si s-a intamplat de multe ori sa semnez statul de plata in locul lor (cu semnatura lor) fara insa a-mi insusi banii respectivi. Acuzatiile se refera la perioada 2005-2007. Deci falsul se refera la semnaturile false pe care le-am facut (desi stiau despre acest lucru) iar delapidarea la salariile "neridicate" de ei. este absurd ca un patron sa-si acuze angajatul ca i-a furat salariul pe o perioada atat de lunga, timp in care sa nu fi constientizat "delapidarea" si "falsul".
Sunt multe lucruri pe care le stiu (din interior) si cu care as putea sa le fac rau, daca ma hotarasc sa vorbesc. Binenteles am luat legatura cu ei si le-am comunicat ca, in conditiile in care nu vor gasi o solutie de a-si retrage plangerea sau de a inchide aceasta ancheta impotriva mea, cu atat mai mult cu cat nu am furat nimic iar semnaturile le-am facut cu cunostinta lor (toti alariatii stiau despre aceasta situatie), voi apela la tot ceea ce stiu despre ei.
Din cate am inteles, nu exista posibilitatea de a-si retrage plangerea in legatura cu falsul in inscrisuri intrucat au adus si probe.
Va rog frumos, daca cineva imi poate da niste sfaturi v-as fi recunoscatoare. As vrea sa stiu daca si ce "artificii" ar putea fi facute pentru a scapa de aceasta acuzatie - ex. sa recunoasca ca stiau despre semnaturi si eventual sa ne alegem toti cu amenzi (nu vreau sa ma aleg cu cazier dupa ce am muncit aproape 8 ani pt ei si am avut grija sa le acopar toate "gropile" fara sa am nici un avantaj) . Repet sunt nevinovata de delapidare, sunt intr-adevar vinovata de semnaturile false, dar le-am facut in conditiile in care stiau acest lucru.
nu stiu in ce masura v-ar ajuta, dar incercati sa-i convingeti pe fosti sefi sa recunoasca ca nu a fost nici o delapidare deoarece ei v-au pus sa semnati si banii sunt la ei. in privinta semnaturilor false... acolo veti ramane descoperita.... ca circumstanta atenuanta ar fi, ca ti facut-o ca ordin din partea sefilor.
Artificiile de care vorbiti nu pot fi expuse aici pe forum.
In mod clar aveti nevoie de un avocat care sa va apere in fata organelor de ancheta.
Chiar daca spuneti adevarul situatia nu este buna pt dvs.Sustinerile dvs din declaratii nu sunt suficiente pt a scapa doar cu o amenda.
Insa nu este exclus sa existe posibilitatea de a scapa numai cu o amenda.In cel mai rau caz puteti fi condamnata cu suspendare daca va aparati bine.