avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre carnetul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre carnetul de munca

Buna ziua, as dori sa va adresez o intrebare referitor la obtinerea carnetului de munca. Poate fi impropriu spus, dar aceasta este situatia mea la momentul actual; am lucrat ca asistent medical comunitar, in cadrul unui spital, ulterior dupa marea descentralizarea a sanatatii, am fost preluata prin transfer de catre primarie. In data de 12 mai anul curent, am fost ''ajutata'' sa demisionez, intru-cat de apropie un nou an electoral, iar prezenta mea deranja... Am depus cererea de demisie si o alta cerere prin care solicitam sa mi se elibereze carnetul de munca. Mi s-a raspuns, ca in urma transferului, nimeni din cadrul primariei nu a mers la spital sa solicite carnetul meu de munca. Mentionez faptul ca,acesta nu putea fi eliberat decat in baza unei semnaturi si a unei stampile din partea primariei. Deci, din anul 2OO9, si pana in prezent pot spune ca am lucrat la negru....Sunt 2 ani de zille in care functionarii primariei nu au facut absolut nimic, iar in carnetul meu de munca cine sa operezeX-(. Intrebarea mea este, ce pot face acum? Urmeaza sa ma angajez din nou, dar nu am un raspuns legal, oficial, referitor la posesia carnetului meu de munca.Unde ma pot adresa? Multumesc tare mult pentru ajutor!=D>
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 16:55, 22 Iunie 2011
Este posibil ca in perioada preluarii carnetele de munca sa fi fost la scanat si sa nu fi fost preluate.
In nici un caz nu ati lucrat la negru intrucat ati avut o dispozitie de preluare, ati incasat salariul si vi s-au virat contributiile. Perioada respectiva pana la 31.12.2010 se poate inscrie in carnetul de munca si ulterior, se inchide cu 31.12.2010, iar dupa 01.01.2011 o sa primiti o adeverinta care va cuprinde perioada pana la incetarea raportului demunca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime in munca locuiesc in strainatate dar in 1989 pana in 1991 (trei ani) am ... Mik.Dim Mik.Dim Locuiesc in strainatate dar in 1989 pana in 1991(trei ani) am lucrat la o intreprindere de constructii in Romania.care sa desfiintat la un moment dat..Am in ... (vezi toată discuția)
Vechime munca elenazan elenazan Daca am lucrat pana anul trecut legal 25 ani ,am cartea de munca acasa , acum 3 luni m-am angajat legal , cine imi trece datele din cartea de munca in REVISAL ... (vezi toată discuția)
Carte de munca todea daniel todea daniel Buna seara.....In luna octombrie,mi-am ridicat cartea de munca de la itm-cluj.Pe coperta ei este stampilat:scanat si arhivat conform h.g.......din ... (vezi toată discuția)