avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vicii ascunse imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vicii ascunse imobil

buna ziua,
am cumparat o casa de circa cinci luni
fiind obligat sa fac cateva modificari am constatat faptul ca temelia este subdimensionata si nu are fier beton
ce posibilitati legale am in aceasta situatie?
cui ma adresez?
va multumesc
Nicolae
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 22:47, 22 Iunie 2011
Remedierea viciilor ascunse se poate solicita pe calea unei actiuni redhibitorii, in masura in care aceasta situatie de fapt prezentata de dvs nu v-a fost in vreun fel pusa in vedere in momentul perfectarii contractului. Verificati cu atentie documentele incheiate si semnate.
nicolae27 a scris:

am constatat faptul ca temelia este subdimensionata si nu are fier beton

Cereti mai intai sfatul unui inginer constructor care poate hotari daca "temelia" este subdimensionata si fara armatura, in corelare cu structura terenului, constatata prin studiu geotehnic.
Cand ati cumparat imobilul trebuia ca acesta sa aiba proiect si "carte tehnica". Daca realitatea de pe teren nu corespunde cu proiectul, puteti trage la raspundere vechiul proprietar.In mod uzual, in contractul de vanzare-cumparare este inserat un paragraf care va protejeaza de aceste "vicii ascunse".
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
doina_manuela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa cu probleme la constructie, cumparata de 10 ani AlinaTwins AlinaTwins Buna ziua. Am o situatie mai delicata, poate ma puteti ajuta. Casa in care locuim a fost construita in 2013-2014 si noi locuim acolo din 2015. Ce a mai trebuit ... (vezi toată discuția)
Refacere hidroizolatie la apartament situat la demisol in proprietate privata. cine suporta cheltuiala? DGI DGI Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie destul de delicata: Am cumparat, in urma cu 2 ani, printr-un credit Prima Casa un apartament situat la demisolul unui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in anul 2016 am cumparat o locuinta (casa parter+pod ... DLupu DLupu Buna ziua, In anul 2016 am cumparat o locuinta (casa parter+pod circulabil) construcție din caramida in acelasi an. La aproximativ 6 ani de la cumpararea ... (vezi toată discuția)